top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Ką daryti jei persivalgėte ir padidėjo svoris?

Turintys antsvorio ar nutukę, laikosi įvairių dietų ir stengiasi pasiekti sveiką kūno svorį, ne tik dėl grožio, bet ir dėl sveikatos. Tačiau užtenka kelias dienas persivalgyti ir numesti kilogramai grįžta atgal. Ką daryti?

Baigėsi karantinas, atėjo pavasaris, visai šalia vasara... Žmonės dažniau bendrauja, o bendravimas neapsieina be linksmų pasisėdėjimų per kuriuos gausiai valgomas ne tik sveikas, bet ir greitas maistas, vartojamas alkoholis, saldūs gėrimai, kokteiliai ir t.t.


Tačiau ką daryti, jei po kelių dienų persivalgymo, jaučiatės ištinęs, liaudiškai sakant „stovi skysčiai“, išsipūtęs pilvas, sustojęs virškinimas, o svarstyklės rodo vieną ar kelis kilogramus plius?

Jei į grįžusius kilogramus reaguosite nedelsiant, jų pavyks lengvai atsikratyti.

Pirmiausia, nekaltinkite savęs dėl persivalgymo, nes "atsitiko gyvenimas", kuriuo reikia mėgautis, tačiau išmokite pamoką: galbūt kitą kartą reikėtų atsirinkti ką ir kiek valgyti bei gerti.


Po persivalgymo, nors tris dienas nelipkite ant svarstyklių, nes ir patys žinote, kad esant sustojusiam virškinimui ir ištinimui, jos nieko gero neparodys. Palaukite tris dienas, kol susitvarkys virškinimas ir praeis užtinimas.


Be to, dėl dviejų priežasčių svoris į pradinę būseną grįžta lėčiau: tai amžius ir vaistų vartojimas. Apsišarvuokite kantrybe!


Nepulkite prie iškrovos dienų, nes organizmas išsiderinęs, galimi alkio priepuoliai, kurie sukels norą persivalgyti ir trukdys grįšti į prie mitybos režimo ir mitybos plano.

Svarbu: nežiūrėkite į iškrovos dieną kaip į gelbėjimosi ratą, nes po tokios dienos, gali vėl ateiti noras persivalgyti.

Ką daryti po persivalgymo? Po persivalgymo, reikia teisingai pradėti dieną:

  • Nors pusryčiai yra labai svarbus dienos valgis, tačiau šiuo atveju juos praleiskite, nes organizmas perkrautas maistu, leiskite jam pailsėti ir suvirškinti kelių dienų maistą.

  • Nevalgykite nieko iki pietų 14 - 15 val. Galite gerti kavą ar arbatą be cukraus ir kitų priedų. Žinoma, nepamirškite vandens. Vanduo būtinas, nes pagerins virškinimo fermentų darbą bei pagreitins detoksikacijos ir šalinimo procesus. Tai ypač svarbu, jei buvo vartojamas alkoholis (net nedidelis kiekis). Ar gerti vandenį su citrina, spręskite individualiai, nes, kai kuriems žmonėms, rūgštus vanduo gali padidinti apetitą, kuris šiuo periodu nereikalingas.

  • Pirmas valgymas turėtų būti apie 14 - 15 val. Suvalgykite lengvus subalansuotus pietus. Subalansuoti pietūs - tai reiškia, kad porciją turi sudaryti baltymai, angliavandeniai ir riebalai. Porcija neturi būti per didelė, maistas švelnus be aštrių prieskonių, neapdegęs. Nebadaukite!

Daugiau apie pietus galite paskaityti čia: Ar žinai kodėl svarbu valgyti pietus?

  • Jei nepavalgysite pietų, gali nutikti taip, kad pusę dienos nevalgius ir pagerėjus virškinimui, pajusite alkį ir vėl persivalgysite: „užkursite užburtą ratą“.

  • Praėjus trims valandoms po pietų, suvalgykite lengvą užkandį, pvz.: bananą. Bananas sotu ir skanu, nesukels apetito, kas labai svarbu, kai po vakarėlio „ištampytas skrandis“. Be to, bananas - tai kalio šaltinis, o kalis padės šalinti skysčius.

  • Nesirinkite riešutų, nes tai sunkiai virškinamas maistas.

  • Paskutinis valgymas (vakarienė) iki 19 val. Po 19 val. nebevalgykite nieko.

  • Nuo 19 val. iki pusryčių padarykite 12 val. pertrauką.

  • Sekančią dieną grįškite į normalų režimą ir jokiu būdu nepraleiskite pusryčių! Pusryčiai būtini, kad pradėtų dirbti tulžies pūslė ir pagerėtų žarnyno darbas.

  • Norint gražinti svorį į pradinę būseną ir toliau mesti svorį, reikia laikytis savo kalorijų normos, kuri www.emityba.lt yra apskaičiuota svorio metimui.

Sužinokite kiek turite suvartoti kalorijų, kad kristų svoris čia: Kalorijų skaičiuoklė


Po persivalgymo, virškinimą gali padėti "išjudinti" sportas, mankšta ir pasivaikščiojimas.


Metant svorį, reikia žinoti savo porcijos dydį. Užsisakę mitybos planą, tiksliai žinosite, kokio dydžio turi būti Jūsų porcija, be to galite pasirinkti mitybos planą pagal valgymo tipą:


Mitybos planas: "Valgau viską"

Mitybos planas: "Vegetaras"

Mitybos planas: "Be pieno produktų"

Mitybos planas: "Be gliuteno"

Mitybos planas: "Detox"

Mitybos planas: "Šeimai"


bottom of page