top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Kodėl slenka plaukai?

Kiekvienas esame susidūrę su plaukų slinkimu ir ieškoję įvairių būdų kaip sustabdyti šį procesą. Tačiau ar kada pagalvojote, kad plaukų slinkimo priežastis - gali būti dehidratacija, tai yra - vandens trūkumas?


Kiekvienas norime turėti gražius ir sveikus plaukus, tačiau, vien tik noro, neužtenka, reikia pasisitenkti, kad plaukas gautų visas reikiamas medžiagas, kurias panaudos augimui.


Be vandens, nė viena maistinė medžiaga nepateks į plaukus! Vanduo nuneša visas maistines medžiagas į kiekvieną mūsų organizmo ląstelę, tame tarpe, ir į plaukus.

Jei į plaukų folikulus negaus vandens, plaukai taps negražūs, negyvi, sausi, šiurkštūs, trapūs ir lengvai lūžinės. Taigi, vienas iš pagrindinių dehidratacijos šalutinių poveikių plaukams - plaukų slinkimas.

Plaukus reikia drėkinti ir iš vidaus, ir iš išorės! Dehidratacija - gali būti, viena iš plaukų slinkimo priežasčių.

Vanduo drėkina mūsų kūną, reguliuoja kraujotaką ir maitina plaukų folikulus. Taip skatinamas plaukų augimas. Plaukai gali slinkti dviem būdais: slenkant arba lūžinėjant. Dehidratacija šį procesą gali pagreitinti.

Kai žmogus kenčia nuo dehidratacijos, vandens kiekis, kuris pasiekia plaukų šaknis, yra itin minimalus. Kūnas stengsis tiekti daugiau vandens gyvybiškai svarbioms kūno dalims, pavyzdžiui, smegenims ir širdžiai.


Vandens trūkumas gali sukelti:

  • per didelį plaukų slinkimą, nes plaukai miršta nuo troškulio;

  • sulėtinti plaukų augimą, nes šaknys nėra pakankamai drėkinamos, kad paskatintų naujų plaukų augimą;

  • maistinės medžiagos negali tinkamai pamaitinti plauko, nes nepasiekia plauko folikulo;

  • tinkamai nepašalinami toksinai ir įvairūs medžiagų apykaitos produktai, kurie gali neigiamai veikti plaukų augimą;

Mūsų plaukų sveikata labai priklauso nuo vandens!

Gerkite vandenuką!


Užsisakę mitybos planą, tiksliai žinosite, kokio dydžio turi būti Jūsų porcija. Užsisakyti individualų mitybos planą galite čia:




bottom of page