Mitybos planas be braškių, ypač sezono metu - tai neįvairus mitybos planas. Įvairumas - tai vienas iš sveikos mitybų principų. Todėl šio principo būtina laikytis norint numesti svorį. Kuo įvairesnis mitybos planas, tuo ilgiau jo laikysitės. Braškių sezonas įpusėjo, todėl pasilepinkime skaniomis uogomis.
![](https://static.wixstatic.com/media/3c92fb_01dfc9c81f25410786222735b6f3c150~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/3c92fb_01dfc9c81f25410786222735b6f3c150~mv2.jpg)
Tačiau braškės, kaip žinote, ne visada būna saldžios, todėl neretai tenka jas pasaldinti. Šiame recepte, braškes sutryniau su cukrumi, tačiau vietoj cukraus galima naudoti kitus saldiklius: pvz., medų, agavų sirupą, stevią ir t.t.
Ne cukraus reikia bijoti, o jo kiekio...
Jei padauginsite medaus, agavų sirupo ar kitų saldiklių, kurie turi kalorijų ne mažiau kaip grynas cukrus, greičiausiai, svoris nekris. Maistu reikia mėgautis, o ne bijoti. Viskas priklauso tik nuo kiekio!
Sumuštinis, kurio ingredientai subalansuoti, suteiks energijos dienos pradžiai. Ingredientai subalansuoti:
Viso grūdo duona - sudėtiniai angliavandeniai, ląsteliena, žemas glikeminis indeksas;
Varškės sūris - baltymai ir riebalai, kurie neleidžia greitai pakilti gliukozei;
Braškės - paprastieji angliavandeniai, tačiau žemas glikeminis indeksas;
Graikiniai riešutai - baltymų ir riebalų šaltinis, kurie neleidžia greitai pakilti gliukozei, žemas glikeminis indeksas;
Cukrus - paprastieji angliavandeniai, aukštas glikemijos indeksas, bet labai mažas kiekis;
Ir gražu, ir sotu, ir labai skanu. Be to, subalansuotas skonis, todėl malonu valgyti: saldžiai-rūgščios braškės, švelnus sūris, šiek tiek jaučiamas sūrumas ir riešutukų traškumas. Tikras desertas! O dėl cukraus, jei jau labai bijote, nedėkite. Atsipalaiduokite ir mėgaukitės maistu!
![](https://static.wixstatic.com/media/3c92fb_302158c8acd440108df26fa60987464a~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/3c92fb_302158c8acd440108df26fa60987464a~mv2.jpg)
Reikės: 1. Viso grūdo duonos; 2. Varškės sūrio; 3. Braškių; 4. Graikinių riešutų; 5. Cukraus balto ar rudo, arba kito saldiklio (medaus, agavų sirupo, saldiklio) jei braškės nesaldžios;
![](https://static.wixstatic.com/media/3c92fb_6504532c9fdd4ef5a252eb0bcd32ca76~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/3c92fb_6504532c9fdd4ef5a252eb0bcd32ca76~mv2.jpg)
Gaminimas:
O gaminimo kaip ir nėra. Nereikia virti, kepti, troškinti ir t.t.
šakute sutrinkite braškes su cukrumi arba kitu saldikliu;
varškės sūrį supjaustykite ir uždėkite ant duonos;
ant sūrio - trintos braškės su riešutukais.
Receptas iš mitybos plano. Užsisakę mitybos planą, tiksliai žinosite, kokio dydžio turi būti Jūsų porcija. Užsisakyti individualų mitybos planą galite: www.emityba.lt