top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Mitybos planas: kaip išsirinkti?

Metant svorį kalorijas galite skaičiuoti patys, jei turite žinių ir laiko, arba išsirinkti ir nusipirkti mitybos planą, kur jau viską suskaičiavo specialistas.


Mitybos planas: kaip išsirinkti?

Visos reklamos, žadančios greitą svorio metimą neskaičiuojant kalorijų - absoliutus melas! Nei "kaprizo" dietos, nei sveika mityba nepadės numesti svorio, jei suvartosite daugiau kalorijų nei galite sudeginti. Taip mus sukūrė gamta.


Svoris užauga ne per vieną dieną, todėl ne per vieną dieną ir nukrenta. Jei jūsų tikslas numesti svorio, apsišarvokite kantrybe ir pradėkite veikti. Šiuolaikinėje rinkoje galima rasti įvairiausių mitybos planų svoriui mažinti, tačiau ne specialistui sunku išsirinkti tinkamą.


KAIP IŠSIRINKTI MITYBOS PLANĄ:

Mitybos plane, kalorijos turi būti apskaičiuotos individualiai JUMS!

Žmonės, turintys viršsvorį, dažnai sako, kad nieko nevalgo, o "svoris auga iš oro". Taip yra todėl, kad jie net neįsivaizduoja, kiek suvartoja kalorijų ir kokio dydžio turi būti maisto porcija.


Nežinant reikalingo kalorijų kiekio, neįmanoma apskaičiuoti maisto porcijų dydžio.

Jei suvalgysite per mažai, badausite, o jei valgysite per daug svoris nekris.


Kalorijas galite skaičiuoti patys, jei turite žinių ir laiko, arba nusipirkti mitybos planą, kur jau viskas suskaičiuota: bendras suvartojamų kalorijų skaičius per dieną ir kiekvienos maisto porcijos kalorijų skaičius.


Pagrindinis mitybos plano privalumas - už jus viską apskaičiuoja specialistas, todėl nėra rizikos apsirikti. Tačiau, prieš perkant mitybos planą, pasidomėkite, ar specialistas turi mitybos krypties išsilavinimą.


Metant svorį, moterys turi gauti ne mažiau 1200 kcal, o vyrai - ne mažiau 1700 kcal, o individualus kalorijų poreikis skaičiuojamas ir mitybos planas, turi būti sudaromas tik pagal individualius duomenis: ūgį, svorį, amžių ir fizinį aktyvumą.


Individualus mitybos planas: Registruotis dabar

Valgykite skaniai ir lieknėkite be streso!


Gali susidaryti nuomonė, kad skaičiuojant kalorijas, galima valgyti bet ką. Teoriškai, taip, o praktiškai: Jei valgysite šlamštą, tai jūsų kūnas bus sudarytas iš šlamšto. Rinktis jums...


Fiziologiškai, svorio mažinimas - tai stresas organizmui. Kuo mažiau streso, tuo geresnis rezultatas. Jei kalorijas reikia mažinti, tai balansą ir įvairumą būtina išlaikyti.

Subalansuotas ir įvairus maistas padės suformuoti teisingus mitybos įpročius, kurių galima laikytis visą gyvenimą.

Mitybos planas turi būti subalansuotas

Lengviausia laikytis subalansuoto mitybos plano. Tai reiškia, kad su maistu gaunamos visos maistinės medžiagos: baltymai, riebalai, angliavandeniai bei vitaminai ir mineralai.

Jei mitybos plane nėra kurios nors maistinės medžiagos, tai mitybos planas yra nesubalansuotas, trumpalaikis, net žalingas.


Mitybos planas turi būti įvairus

Nesubalansuotas mitybos planas neformuoja mitybos įpročių. Pvz., kaprizo dietos (keto, atkinso, kiaušinių...) - trumpalaikės ir neformuoja mitybos įpročių, nes trūksta ar visiškai nėra - angliavandenių.

Pasilaikę tokios dietos, nebežinosite ką valgyti ir grįšite prie senų mitybos įpročių, todėl svoris greitai ataugs atgal, greičiausiai, su kaupu, nes organizmo pusiausvyra (homeostazė) buvo sutrikdyta.




Mitybos planas turi būti įvairus

Dažnai manoma, kad metant svorį, reikės valgyti neįvairų ir neskanų maistą. Tokia nuomonė atėjo iš sportininkų pasaulio, kurie, ruošdamiesi varžyboms ir ryškindami raumenis, dažniausiai valgo neįvairų, baltyminį ir virtą maistą.


Nemaišykite savęs su sportininkais, kurie siekia varžybinio rezultato. Sportininkai - tai kalorijų deginimo mašinos, turinčios geležinę valią! Jų dieta trunka tik 2-3 mėnesius, po kurių dažniausiai prasideda įvairaus maisto valgymas.


Jei nesate sportininkas, kuris ruošiasi varžyboms, užmirškite griežtas dietas!


Ar vienos savaitės mitybos planas gali užtikrinti maisto įvairumą? Žinoma, kad ne. Todėl neleiskite pinigų be reikalo.


Mitybos plane turi būti kuo įvairesnių patiekalų ir ingredientų, kad galėtumėte rinktis patiekalus pagal savo norus ir dalyvauti savo valgiaraščio planavime, nes kiekvieną rytą valgyti tą pačią košę greitai atsibos. Jei mitybos plane nebus kitų pasirinkimų, kuo galima pakeisti atsibodusią košę, mitybos planą labai greitai padėsite į stalčių.


Įvairumas - tai ne kuo daugiau ingredientų recepte, o kuo daugiau receptų su įvairiais ingredientais!


Jei patiekalui pagaminti reikia naudoti daug ingredientų, tame tarpe ir nežinomų, o gaminimas atima daug laiko, kurio ir taip nuolat trūksta, mitybos planas pradeda varginti ir labai greitai padedamas į šalį. Todėl, prieš perkant mitybos planą, pasidomėkite, kiek ir kokie ingredientai sudaro patiekalą.


Įvairumas apima ir įvairius maisto gaminimo būdus. Dar plačiai paplitusi nuomonė, kad metant svorį reikės valgyti tik virtą bedruskį ir neskanų maistą.


Tačiau sveikas žmogus, norintis numesti svorio, gali naudoti įvairius patiekalų ruošimo būdus: patiekalus ruoštus ir garuose, ir orkaitėje, trumpai keptus keptuvėje ar grilyje.

Tačiau, reikia pabrėžti, kad dideliame kiekyje riebalų gruzdintas ar apdegęs maistas netinka nei sveikam, nei sergančiam.

Mitybos planas turi būti lankstus ir turėti tęstinumą

Lankstus mitybos planas padės greičiau pasiekti ir išlaikyti rezultatą. Mitybos plano lankstumas - tai galimybė perskaičiuoti kalorijų poreikį, o tai ypač svarbu, kai pasikeičia kūno svoris, fizinis aktyvumas ir tikslas.


Kalorijas geriausiai perskaičiuoti vieną kartą per mėnesį. Be to, lankstus mitybos planas turi tęstinumą. Tai reiškia, kad tokio mitybos plano galima laikytis visą gyvenimą.


Individualus mitybos planas: Registruotis dabar

Valgykite skaniai ir lieknėkite be streso!



bottom of page