top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Kalakutiena su morkomis ir imbieru

Kalakuto krūtinėlę ar filė neretai renkasi norintys numesti svorį. Kalakutiena dažnai įtraukiama į mitybos planą, nes tai - sveika, skani ir maistinga mėsa. Tačiau valgant per dažnai, net sveikas ir skanus produktas gali atsibosti. Metant svorį, svarbu, valgyti skaniai paruoštą maistą, nes valgant tik virtą mėsą, mitybos plano nesilaikysite ilgai.

Kalakutiena - tai baltymų šaltinis, kuris suteikia sotumo, o tai ypač svarbu metant svorį. Metant svorį, baltymai padeda išsaugoti raumenų masę, tačiau reikia neužmiršti sportuoti.


Gaminant patiekalus su aštriais priedais (kaip šiuo atveju su imbieru), dažnai naudojamas cukrus ar medus, tam, kad sušvelninti patiekalo aštrumą. Tačiau medus ir cukrus - tai pridėtiniai cukrūs, kurie visiškai nereikalingi metant svorį. Be to, medus pakeičia patiekalo skonį. Todėl šitame recepte aš naudojau morkas: jos suteikė patiekalui saldumo ir sušvelnino imbiero aštrumą. Patiekalas tapo pikantiško skonio.


Patiekalus su imbieru, geriau rinktis per pietus, nes vakarienei gali būti per aštru. Imbieras netinka žmonėms, turintiems virškinimo trakto ligų: sergantiems gastritu, divertikulitu, kolitu ir enterokolitu, skrandžio opomis, kepenų ir kasos ligomis.


Neretai iškyla klausimas: tai kiek gi imbiero reikėtų įdėti į patiekalą, kad nebūtų per aštru? Manau, kad tai viskas bandymų keliu. Vieni mėgsta aštriau, kiti ne, todėl eksperimentuokite. Recepte nurodžiau imbiero kiekį, tačiau tai tik mano skoniui.


Reikės (vidutiniškai porcijai):

  1. Kalakuto (arba vištienos) krūtinėlės 150 g;

  2. Morkų 120 g;

  3. Imbiero šaknies šviežios apie 25 g;

  4. Alyvuogių aliejaus 10 g;

  5. Duonos riekės 70 g;

Gaminimas aiškus ir paprastas:

  1. Kalakuto krūtinėlę, morkas ir imbierą supjausčiau kubeliais (imbierą mažais kubeliais).

  2. Keptuvėje vidutiniškai įkaitinau aliejų ir sudėjau imbierą. Šiek tiek apkepiau ir sudėjau kalakutieną.

  3. Baigiant kepti mėsai, sudėjau morkas ir kepiau maišant, kol morkos šiek tiek suminkštėjo, bet nesutižo. Pasūdžiau pačioje pabaigoje.

  4. Patiekite su duona.

Receptas iš www.emityba.lt mitybos plano. Užsisakę mitybos planą, tiksliai žinosite, kokio dydžio turi būti Jūsų porcija. Užsisakyti individualų mitybos planą galite čia:


bottom of page