top of page

Midijos pomidorų padaže su makaronais

Receptas pagal visas www.emityba.lt tradicijas – tik 5 ingredientai. Tinka ir vegetarams ir tiems, kas nevartoja pieno produktų. Jei netoleruojate gliuteno, rinkitės ryžių makaronus. Pagaminsite labai greitai, o skonis gurmaniškas. Midijas pirkau virtas ir šaldytas, be kiauto. Makaronai – kietagrūdžiai (tikri itališki), aliejus – graikiškas, vyšniniai arba slyviniai pomidoriukai – ispaniški, o česnakas - iš kaimo, lietuviškas!

Receptas iš mitybos plano www.emityba.lt


Ingredientai (apskaičiuojami individualiai):

  1. Midijos (be kiauto, virtos);

  2. Kietagrūdžių kviečių makaronai;

  3. Vyšniniai arba slyviniai pomidorai (rinkis prinokusius, kuo saldesnius);

  4. Alyvuogių aliejus;

  5. Česnakas;


Gaminimo eiga:

  • atšildykite midijas, nuplaukite ir nusausinkite (jei norisi daugiau padažiuko, tai nenusausinkite per daug);

  • keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų ir sudėkite kubeliais supjaustytą česnaką;

  • kai česnakas šiek tiek apkeps, sudėkite supjaustytus pomidorus;

  • troškinkite minutėlę, kad pomidorai šiek tiek suminkštėtų ir sudėkite midijas, pasūdykite;

  • troškinkite dar keletą minučių, kad midijos užvirtų;

  • patiekite su virtais makaronais Al dente!

Skanaus!


Receptas iš www.emityba.lt mitybos plano. Užsisakę mitybos planą, tiksliai žinosite, kokio dydžio turi būti Jūsų porcija. Užsisakyti individualų mitybos planą galite čia:

Sveikos mitybos receptai

bottom of page