Midijos pomidorų padaže su makaronais
Receptas pagal visas www.emityba.lt tradicijas – tik 5 ingredientai. Tinka ir vegetarams ir tiems, kas nevartoja pieno produktų. Jei netoleruojate gliuteno, rinkitės ryžių makaronus. Pagaminsite labai greitai, o skonis gurmaniškas. Midijas pirkau virtas ir šaldytas, be kiauto. Makaronai – kietagrūdžiai (tikri itališki), aliejus – graikiškas, vyšniniai arba slyviniai pomidoriukai – ispaniški, o česnakas - iš kaimo, lietuviškas!

Receptas iš mitybos plano www.emityba.lt
Ingredientai (apskaičiuojami individualiai):
Midijos (be kiauto, virtos);
Kietagrūdžių kviečių makaronai;
Vyšniniai arba slyviniai pomidorai (rinkis prinokusius, kuo saldesnius);
Alyvuogių aliejus;
Česnakas;
Gaminimo eiga:
atšildykite midijas, nuplaukite ir nusausinkite (jei norisi daugiau padažiuko, tai nenusausinkite per daug);
keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų ir sudėkite kubeliais supjaustytą česnaką;
kai česnakas šiek tiek apkeps, sudėkite supjaustytus pomidorus;
troškinkite minutėlę, kad pomidorai šiek tiek suminkštėtų ir sudėkite midijas, pasūdykite;
troškinkite dar keletą minučių, kad midijos užvirtų;
patiekite su virtais makaronais Al dente!
Skanaus!
Receptas iš www.emityba.lt mitybos plano. Užsisakę mitybos planą, tiksliai žinosite, kokio dydžio turi būti Jūsų porcija. Užsisakyti individualų mitybos planą galite čia: