Makaronai su faršu ir pomidorų pasta
Receptas be pieno produktų, laktozės, kiaušinių. Ingredientai paprasti ir žinomi, gaminimas paprastas, todėl sveikus pietus pasigaminsite labai greitai.

Šiek tiek informacijos apie faršą.
fáršas (pranc. farce < farcir – prikimšti), maltos mėsos ar žuvienos, prieskonių ir priedų (kiaušinių, mirkytos baltos duonos, džiūvėsių miltų, kruopų, pieno, sviesto ir kitų) mišinys, iš kurio daromi kotletai, kukuliai, dešros, konservai, kiti gaminiai.
Kai perkate faršą parduotuvėje, turite žinoti, kad faršas - tai mėsa su priedais. Į jį gali būti pridėta druskos, krakmolo, baltymų, sojos, pipirų ar aromatinių medžiagų net maisto priedų. Faršo sudėtį galite sužinoti perskaitę ženklinimo etiketę.
Geriausiai mėsą susimalti patiems, nes tik tada žinosite visus priedus, kuriuos pridėsite į mėsą ruošdami faršą. Jei neturite galimybės susimalti mėsą patys, parduotuvėje rinkitės smulkintą mėsą, nes į ją priedai nededami.
Ingredientai:
Vištienos ar kalakutienos krūtinėlė;
Makaronai (renkatės tokius, kuriuos toleruojate);
Pomidorų pasta be priedų (pastos kiekis priklauso nuo mėsos kiekio);
Alyvuogių aliejus;
Šviežios daržovės, prieskoniai, druska;
Gaminimas: mėsą sumalkite. Keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą. Balgiant kepti mėsai, įdėkite kelis šaukštus pomidorų pastos, druską ir prieskonius. Kelias minutes troškinkite maišydami, kol visi ingredientai susimaišys. Patiekite su virtais makaronais ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Receptas iš www.emityba.lt mitybos plano. Užsisakę mitybos planą, tiksliai žinosite, kokio dydžio turi būti Jūsų porcija. Užsisakyti individualų mitybos planą galite čia:
Šaltinis:
https://www.vle.lt/straipsnis/farsas-1/