top of page

Avižų dribsniai su jogurtu ir vynuogėmis

Vėlyvą pavasarį ar vasarą norisi gaivesnių pusryčių, tačiau visiškai nesinori stovėti prie puodų. Skanūs ir gaivūs pusryčiai Jums. Baltymai ir angliavandeniai - vienoje stiklinėje. Sotu ir sveika! Puikus pasirinkimas prieš sporto salę. Tinka vegetarams. Jogurte laktozės yra mažai, tačiau gerųjų bakterijų daug.


Receptas iš mitybos plano, todėl ingredientai skaičiuojami individualiai.


Reikės tik 4 ingredientų:


1. Graikiško jogurto 130 g;

2. Avižų dribsnių 40 g;

3. Vynuogių be kauliukų 60 g;

4. Graikinių riešutukų 12 g;

Druskos ir vandens yra kiekvienoje virtuvėje.


Gaminimas toks paprastas, kad net virti nereikia. Avižų dribsnius užpilkite verdančiu vandeniu (vandens kiekis priklauso nuo dribsnių drėgmės, pav., 40 avižų ir 80 g vandens), pasūdykite, gerai sumaišykite ir uždenkite dangčiu. Palaikykite 10 minučių ir vėl sumaišykite. Palaukite, kol košė šiek tiek atvės. Patiekite su jogurtu, vynuogėmis ir riešutais. Skanaus!


Receptas iš www.emityba.lt mitybos plano. Užsisakę mitybos planą, tiksliai žinosite, kokio dydžio turi būti Jūsų porcija. Užsisakyti individualų mitybos planą galite čia:


bottom of page