top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Blynai kefyriniai su braškėmis

Jei mėgstate blynus, tai Blynai kefyriniai su braškėmis jums tikrai patiks. Tik 4 ingredientai, be kiaušinių ir lengvas paruošimas. Išbandykite šį receptą!


Blynai kefyriniai su braškėmis

Blynai lengvi ir purūs, o su trintomis braškėmis - nerealiai skanūs. Netoleruojantys kiaušinių, dažniausiai atsisako blynų, nes mano, jog blynų neįmanoma iškepti be kiaušinių. Tai šie blynai, kaip tik Jums. Išbandykite blynus be kiaušinių - jie tirpsta burnoje.


Recepte naudojau viso grūdo kvietinius miltus, nes juose daugiau ląstelienos, be to, blynai su šiais miltais turi sodresnį skonį ir gražią spalvą. Neužmirškite, sumaišę miltus su kefyru, palikti tešlą brinkti, nes viso grūdo miltai kietesni ir grubesnės tekstūros, nei rafinuoti miltai. Tačiau, kai išbrinksta, suminkštėja, o iškepę blynai tampa švelnios tekstūros.

Blynai kefyriniai su braškėmis svorio metimui

Vietoj pieno, naudojau kefyrą. Kefyras - tai raugintas pieno produktas, kurį neretai gali vartoti ir netoleruojatys laktozės, nes laktozės kefyre, beveik nėra. Be to, kefyras puiki terpė "pasireikšti" sodai, be to, jos nebereikia "nugesinti" actu. Sodą subėriau į paruoštą tešlą ir gerai sumaišiau. Palaukiau minutėlę ir kepiau blynus.




Sveiki blynai svoriui numesti ir išlaikyti



Kepkite blynus sumažinę ugnį, nes labai greitai gali pridegti. Skaniausi - kepti keptuvėje, kurios dugnas storas. Kepant, blynai išsipūčia, todėl formuokite nedidelius blynelius ir palikite tarp blynų tarpus.


Cukrus nereikalingas, tačiau, jei labai norisi tai... bus desertas. Jei naudosite cukrų, sumaišykite su braškėmis (bus braškių uogienė), bet nedėkite į blynų tešlą.





Receptas iš mitybos plano, todėl ingredientai skaičiuojami individualiai.


Reikės (10 blynelių):

  1. Kefyro 2.5% r. 200 g;

  2. Viso grūdo kviečių miltų 100 g;

  3. Alyvuogių aliejaus 10 g;

  4. Šviežių braškių 150 g;

Druskos ir sodos rasite kiekvienoje virtuvėje;


Kefyriniai blynai ir braškės blynams iškepti ir svoriui numesti

Gaminimas neužims daug laiko:

  • miltus sumaišykite su kefyru, šiek tiek pasūdykite, supilkite sodą (trečdalį arb.š.) ir palikite brinkti apie 7 minutes;

  • keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus (būtinai sumažinkite ugnį ir ant keptuvės uždenkite dangtį);

  • patiekite su trintomis braškėmis;


Blynus valgykite pusryčiams ar pietums. Skanaus!


Pamirškite šabloninius mitybos planus, nes www.emityba.lt platformoje kiekvienas narys gauna Personalizuotą mitybos planą su daugybe kombinacijų iš 1000 sveikų receptų bazės, ne kas savaitę, o iš karto. Pasiekite savo tikslus ir toliau kelkite naujus, kad būtumėte sveikesni ir laimingesni!


Kalorijų skaičiuoklė svoriui mesti

bottom of page