• Roberta Mišeikienė

Blynai kefyriniai su braškėmis

Updated: May 27

Jei mėgstate blynus, išbandykite šį receptą! Blynai lengvi ir purūs, o su trintomis braškėmis - nerealiai skanūs. Netoleruojantys kiaušinių, dažniausiai atsisako blynų, nes mano, jog blynų neįmanoma iškepti be kiaušinių. Tai šie blynai, kaip tik Jums. Išbandykite blynus be kiaušinių - jie tirpsta burnoje.


Recepte naudojau viso grūdo kvietinius miltus, nes juose daugiau ląstelienos, be to, blynai su šiais miltais turi sodresnį skonį ir gražią spalvą. Neužmirškite, sumaišę miltus su kefyru, palikti tešlą brinkti, nes viso grūdo miltai kietesni ir grubesnės tekstūros, nei rafinuoti miltai. Tačiau, kai išbrinksta, suminkštėja, o iškepę blynai tampa švelnios tekstūros.



Vietoj pieno, naudojau kefyrą. Kefyras - tai raugintas pieno produktas, kurį neretai gali vartoti ir netoleruojatys laktozės, nes laktozės kefyre, beveik nėra. Be to, kefyras puiki terpė "pasireikšti" sodai, be to, jos nebereikia "nugesinti" actu. Sodą subėriau į paruoštą tešlą ir gerai sumaišiau. Palaukiau minutėlę ir kepiau blynus.








Kepkite blynus sumažinę ugnį, nes labai greitai gali pridegti. Skaniausi - kepti keptuvėje, kurios dugnas storas. Kepant, blynai išsipūčia, todėl formuokite nedidelius blynelius ir palikite tarp blynų tarpus.


Cukrus nereikalingas, tačiau, jei labai norisi tai... bus desertas. Jei naudosite cukrų, sumaišykite su braškėmis (bus braškių uogienė), bet nedėkite į blynų tešlą.





Receptas iš mitybos plano, todėl ingredientai skaičiuojami individualiai.




Reikės (10 blynelių):

  1. Kefyro 2.5% r. 200 g;

  2. Viso grūdo kviečių miltų 100 g;

  3. Alyvuogių aliejaus 10 g;

  4. Šviežių braškių 150 g;

Druskos ir sodos rasite kiekvienoje virtuvėje;





Gaminimas neužims daug laiko:

  • miltus sumaišykite su kefyru, šiek tiek pasūdykite, supilkite sodą (trečdalį arb.š.) ir palikite brinkti apie 7 minutes;

  • keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus (būtinai sumažinkite ugnį ir ant keptuvės uždenkite dangtį);

  • patiekite su trintomis braškėmis;

Blynus valgykite pusryčiams ar pietums. Skanaus!


Recent Posts

See All