- Roberta Mišeikienė
Tunas su saldžia bulve
Updated: May 11, 2020
Saldžią bulvę (batatą) dažnai renkasi: norintys paįvairinti savo mitybą, norintys sulieknėti ir sportuojantys. Saldi bulvė dažniausiai yra kepama orkaitėje, tačiau, jei neturi laiko, išsikepk keptuvėje. Pasigaminsi labai greitai, o skonis tikrai nustebins! Patiekalas tinka ir pietums, ir vakarienei.

Saldi bulvė (batatas) su tunu neįprastas, tačiau įdomus ir skanus derinys. Tunas dažniausiai būna tvirtos tekstūros ir sūrus, o saldi bulvė sušvelnina patiekalą.
Receptas iš mitybos plano www.emityba.lt
Ingredientai (apskaičiuojami individualiai):
Saldi bulvė;
Skardinė tuno (savo sultyse);
Šviežios daržovės;
Alyvuogės (sūryme);
Alyvuogių aliejus;
Gaminimo eiga:
Bulvę nuskusk ir supjaustyk kubeliais. Keptuvėje vidutiniškai įkaitink aliejų ir bulvę apkepk. Patiek su tunu (skystį nupilk), daržovėmis ir alyvuogėmis. Skanaus!
#vakarienė #bepieno #begliuteno #vegetarai #saldibulvė #batatai #tunas