top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Trys mitybos principai padės numesti svorio

Pagrindiniai trys mitybos principai, kurie kiekvienam lengvai padės numesti svorio ir išlaikyti pasiektą rezultatą visą gyvenimą - tai saikas, įvairumas ir balansas.

Trys mitybos principai padės numesti svorio

Nuolat girdžiu sakant: „pasilaikysiu griežtos dietos, numesiu svorį ir tada jau pradėsiu teisingai valgyti“. Jei metant svorį, nesuformavote teisingų mitybos įpročių tai, greičiausiai, nevalgysite teisingai, nes nežinote, kas tai yra „valgyti teisingai“, todėl svoris grįš atgal ir su kaupu. Tokių istorijų daugybė...


Pasiekite ir išlaikykite sveiką kūno svorį visą gyvenimą! Jei jūsų mitybos planas neformuoja mitybos įpročių, kurių galėsite laikytis visą gyvenimą, atsisakykite tokio mitybos plano!


Pagrindiniai trys mitybos principai:


I. Nuosaiki mityba

Tai reiškia, kad maisto turi būti nei per daug, nei per mažai, o tiek, kiek reikia tikslui pasiekti.

Puikiai žinote, kad "iš oro“ svoris neauga, todėl, norint numesti svorį, reikės sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį, kuris apskaičiuojamas individualiai pagal lytį, amžių, svorį, ūgį ir fizinį aktyvumą. Kalorijų skaičių reikia žinoti tam, kad nustatyti maisto porcijos dydį. Jei suvalgysite per mažai, vadinasi, badausite, o jei per daug, svoris nemažės.


Maisto porcijos dydis nustatomas ne "iš akies", ne "pagal saują" ir t.t., o skaičiuojant kalorijas ir gramus.


Jums gali atrodyti, kad sverti maisto produktus yra įpareigojantis ir per sudėtingas užsiėmimas, tačiau nepergyvenkite, sverti maisto produktus užtenka vidutiniškai savaitę, nes po savaitės jau žinosite "iš akies" kaip turi atrodyti jūsų porcija.


II. Įvairi mityba

Tai reiškia, kad jūsų mitybą turi sudaryti įvairus maistas, nes tik tada mitybos plano galėsite laikytis ne vieną savaitę, o visą gyvenimą.

Kai valgomas įvairus maistas, labiau tikėtina, kad organizmo poreikiai bus patenkinti. Nepulkite laikytis įvairiausių madingų dietų ir nepriimkite radikalių sprendimų, atsisakydami kurių nors maisto produktų ar net visos maisto produktų grupės (pvz., gliuteno, angliavandenių, pieno produktų, mėsos ir t.t.).


Jei neturite sveikatos problemų ir nėra nustatytas konkrečių maisto produktų netoleravimas ar alergija, neskubėkite atsisakyti mėgiamų maisto produktų. Mitybos mados ateina ir išeina, o jų vaikymasis gali padaryti daugiau žalos sveikatai nei naudos. Skurdi mityba, greitai atsibos ir nesuformuos teisingų mitybos įpročių!


Mitybos mados ateina ir išeina, o jų vaikymasis gali padaryti daugiau žalos sveikatai nei naudos.


Pvz., jei pusryčiams valgėte avižų dribsnių košę su uogomis, tai pietums rinkitės grikius su vištiena, o vakarienei tiks menkė su ryžių trapučiais. Daržoves su kiekvienu patiekalu rinkitės skirtingas.


Mitybos planą svoriui mažinti: www.emityba.lt/parduotuve


III. Subalansuota mityba

Tai reiškia, kad organizmas turi gauti pakankamą kiekį maistinių medžiagų: baltymų, riebalų ir angliavandenių.

Bet kurios maistinės medžiagos trūkumas, o ypač ilgalaikis trūkumas, sukelia organizmui stresą, ko pasekoje gali sušlubuoti sveikata. Jei pamenate, dar visai nesenai buvo siūloma valgyti kuo mažiau riebalų, o dabar propaguojamos dietos be angliavandenių.


Atkreipkite dėmesį: jei riebalų atsargų žmogui užtenka ilgam, tai angliavandenių - atsargų užteks vidutiniškai 2 paroms.


Pasakyk japonui, kad balti ryžiai, tame tarpe ir suši, yra nesveikas produktas, nuo kurių auga kilogramai? Arba italui, kad tradiciniai makaronai ir pica yra patys nesveikiausi patiekalai, nes gaminami iš baltų miltų? Tik lietuviams „specialistai“ įkalė į galvą, kad bulvių valgyti negalima.

Angliavandeniu vartojimas

Ryžiai, makaronai, miltai - tai sudėtiniai angliavandeniai (krakmolo šaltinis), kurie randami grūdiniuose produktuose bei aprūpina organizmą energija. Nereikia sudėtinių angliavandenių suplakti į vieną krūvą su kita grupe angliavandenių, kurie vadinami paprastieji angliavandeniai (pav.,cukrus). Paprastųjų angliavandenių reikėtų valgyti kuo mažiau ir rečiau.


Problema ne angliavandeniai, o jų kiekis!


Galima nekreipti dėmesio, kai bet kas, pasivadinęs "mitybos specialistu" skelbia, kad ryžiai, makaronai, balti miltai ar trapučiai yra paprastieji angliavandeniai ar cukrus, tačiau kai tai teigia specialistas, turintis mitybos krypties išsilavinimą, norisi paklausti, o nuo kada ryžiai, makaronai, balti miltai ar trapučiai yra klasifikuojami kaip paprastieji angliavandeniai ar dar įdomiau, vadinami cukrumi? Matyt, patys sugalvojo ir gąsdina žmones.

Biochemija dar neperrašyta: angliavandeniai - pagrindinis žmogaus energijos šaltinis!

Pačios sunkiausios dietos - tai dietos be angliavandenių, o blogiausia, kad jos neformuoja teisingų mitybos įpročių, todėl pasiektas rezultatas - trumpalaikis.


Metant svorį - nesutrikdykite organizmo homeostazės ir aprūpinkite jį visomis maistinėmis medžiagomis: baltymais, riebalais, angliavandeniais. Norint išvengti pripratimo prie mitybos plano, baltymų, riebalų ir angliavandenių kiekis turėtų svyruoti: vieną dieną suvartok daugiau baltymų, o kitą dieną daugiau angliavandenių ir t.t. Kombinacijų gali būti daugybė.

Geriausias būdas nustatyti ar suvartojate tinkamą kalorijų skaičių - tai stebėti kūno svorį ir jo pokyčius laikui bėgant!

Ar Jūs pasiruošę numesti 10 kilogramų, sumažinti kūno masės indeksą ir liemens apimtį per 3 mėnesius?


Mitybos planas svoriui mažinti: www.emityba.lt/parduotuve


Mitybos platforma - mitybos planai

bottom of page