• Roberta Mišeikienė

Trapučiai su humusu ir silke

Receptas - tik 5 ingredientai! Patiekalas tinka valgyti ir pietums, ir užkandžiui, ir vakarienei. Spalvų derinys papuoš kasdienį ir švenčių stalą. Skonių ir naudojamų produktų tekstūrų skirtumas bei suderinimas suteikia patiekalui išskirtinumą. Patiekalas be pieno, be gliuteno, be mėsos.

Receptas iš mitybos plano www.emityba.lt


Ingredientai (skaičiuojami individualiai):


  1. Avinžirniai (virti, tinka konservuoti);

  2. Virtas burokėlis;

  3. Silkė sūdyta;

  4. Ryžių trapučiai;

  5. Alyvuogių aliejus;


Gaminimo eiga:


Avinžirnius ir virtą burokėlį sudėk į trintuvą. Skaniausiai, kai išlaikoma proporcija: viena dalis avinžirnių ir pusė dalies burokėlių. Įpilk šiek tiek skysčio, kuriame virė avinžirniai arba skysčio iš skardinės, svarbiausia, nepadaugink, nes humusas bus per skystas. Skysčio įpilti galėsi bet kada. Įberk prieskonių, žiupsnelį druskos (druskos nepadaugink, nes silkė sūri), supilk aliejų. Sutrink iki kreminės struktūros.


Ant ryžių trapučių užtepk humusą ir uždėk silkės gabalėlius. Gali papuošti žolelėmis. Ryžių trapučiai tinka labiausiai, nes jie neturi ryškaus skonio, todėl neužgožia likusių ingredientų skonio. Be to, ryžių trapučiai yra traškūs, todėl labai derinasi prie švelnios humuso tekstūros (daugiau apie trapučius skaityk čia).


Jei nori, kad patiekalas išliktų traškus, humusą reikia užtepti prieš pat patiekiant, nes sudrėkus trapučiui, dings traškumas.


Skanaus!



#pietus #vakariene #uzkandis #trapuciai #silke #humusas #bepieno #begliuteno #vegetarai

363 views

KONTAKTAI

 +370 655 07454

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Pinterest Icon

© 2019 UAB Sveikatinimo Akademija. Visos teisės saugomos