top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Trapučiai su humusu ir silke

Receptas - tik 5 ingredientai! Patiekalas tinka valgyti ir pietums, ir užkandžiui, ir vakarienei. Spalvų derinys papuoš kasdienį ir švenčių stalą. Skonių ir naudojamų produktų tekstūrų skirtumas bei suderinimas suteikia patiekalui išskirtinumą. Patiekalas be pieno, be gliuteno, be mėsos.

Receptas iš mitybos plano www.emityba.lt


Ingredientai (skaičiuojami individualiai):


  1. Avinžirniai (virti, tinka konservuoti);

  2. Virtas burokėlis;

  3. Silkė sūdyta;

  4. Ryžių trapučiai;

  5. Alyvuogių aliejus;


Gaminimo eiga:


Avinžirnius ir virtą burokėlį sudėkite į trintuvą. Skaniausiai, kai išlaikoma proporcija: viena dalis avinžirnių ir pusė dalies burokėlių. Įpilkite šiek tiek skysčio, kuriame virė avinžirniai arba skysčio iš skardinės, svarbiausia, nepadauginkite, nes humusas bus per skystas. Skysčio įpilti galėsite bet kada. Įberkite prieskonių, žiupsnelį druskos (druskos nepadauginkite, nes silkė sūri), supilkite aliejų. Visus ingredientus sutrinkite iki kreminės struktūros.


Ant ryžių trapučių užtepkite humusą ir uždėkite silkės gabalėlius. Galite papuošti žolelėmis. Ryžių trapučiai tinka labiausiai, nes jie neturi ryškaus skonio, todėl neužgožia likusių ingredientų skonio. Be to, ryžių trapučiai yra traškūs, todėl labai derinasi prie švelnios humuso tekstūros (daugiau apie trapučius skaitykite čia).


Jei norite, kad patiekalas išliktų traškus, humusą reikia užtepti prieš pat patiekiant, nes sudrėkus trapučiui, dings traškumas. Skanaus!


Receptas iš www.emityba.lt mitybos plano. Užsisakę mitybos planą, tiksliai žinosite, kokio dydžio turi būti Jūsų porcija. Užsisakyti individualų mitybos planą galite čia:

Mitybos platfroma - Mitybos planai

bottom of page