top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Sveiko žmogaus kodas - kas tai?

Lėtinės ligos jaunėja ir nebėra vien tik senyvo amžiaus žmonių problema, todėl savo sveikata reikia rūpintis ir nelaukti, kol pradės byrėti. Sveika gyvensena – tai kasdienis gyvenimo būdas, kuris tausoja organizmo rezervines galimybes, padeda žmogui išlikti sveikam, išsaugoti ir gerinti savo sveikatą.

Ilgėjanti gyvenimo trukmė – tai didelis visuomenės vystymosi pasiekimas, nes sveiki vyresnio amžiaus žmonės yra neįkainojamas turtas jų šeimoms, bendruomenei ir valstybės ekonomikai. Daugelyje pasaulio valstybių pagrindinės vyresnio amžiaus asmenų sveikatos problemos – lėtinės neinfekcinės ligos.


Sąvoka „lėtinės neinfekcinės ligos“ reiškia, kad jomis asmenys serga ilgą laikotarpį ir jos progresuoja lėtai, pavyzdžiui, širdies ir kraujagyslių ligos, vėžys, lėtinės kvėpavimo takų ligos ir cukrinis diabetas. Šios ligos ne tik sutrumpina vidutinę gyvenimo trukmę, bet ir neigiamai veikia sveikatą bei gyvenimo kokybę.


Europoje pagrindinės 65 m. ir vyresnių asmenų mirties priežastys yra kraujotakos sistemos ligos: išeminė širdies liga ir smegenų kraujotakos ligos. Vyrų mirtingumas nuo širdies ir kraujagyslių ligų beveik du kartus didesnis nei moterų.


Lėtinės ligos todėl ir vadinamos lėtinėmis ligomis, nes ateina lėtai, tarsi duodamos laiko apsispręsti ir pasirinkti kitą kelią. Svarbiausia, šios ligos neatsiranda per vieną dieną. Neretai jų galima išvengti pakeitus gyvenimo būdą. Ar žinojote, kad yra sveiko žmogaus kodas, kurį rekomenduoja Europos ir Lietuvos kardiologai?

Sveiko žmogaus kodas: 0 - 3 - 5 - 140 - 5 - 3 - 0

0nerūkyti, nes rūkymas yra vienas iš širdies ir kraujagyslių ligų faktorius;


3nueiti 3 km greitu žingsniu kasdien arba ėjimą pakeisti 30 min. vidutinio intensyvumo fizine veikla;


5 suvalgyti 5 porcijas daržovių ir vaisių kasdien;


140sistolinis arterinis kraujo spaudimas mažesnis nei 140 mm/Hg;


5bendrojo cholesterolio koncentracija kraujyje ne didesnė kaip 5 mmol/l;


3mažo tankio („blogojo cholesterolio“) koncentracija kraujyje ne didesnė kaip 3 mmol/l;


0 nėra antsvorio, nutukimo ir cukrinio diabeto.


Metant svorį, reikia žinoti savo porcijos dydį. Užsisakę mitybos planą, tiksliai žinosite, kokio dydžio turi būti Jūsų porcija, be to galite pasirinkti mitybos planą pagal valgymo tipą:


Mitybos planas: "Valgau viską"

Mitybos planas: "Vegetaras"

Mitybos planas: "Be pieno produktų"

Mitybos planas: "Be gliuteno"

Mitybos planas: "Detox"

Mitybos planas: "Šeimai"


bottom of page