• Roberta Mišeikienė

Pyragas su braškėmis

Pyragų nekepu ir nevalgau kasdien, tačiau kažkada ateina eilė ir pyragams. Kas gali būti geriau ir skaniau už naminį pyragą. Tačiau visada reikia prisiminti, kad tai desertas... Ten ir cukrus, ir manai, ir miltai, bet mano pyragas! Pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas. O kas svarbiausia, jis nesukrito iškepęs. Kitą dieną dar skanesnis buvo. Valgau, nepersivalgau ir mėgaujuos maistu.


Reikės:

1. Kefyro 2.5 % r. 200 g; 2. Kiaušinių 2 vnt.; 3. Manų kruopų 200 g; 4. Kvietinių miltų 200 g; 5. Cukraus 100 g; 6. Aliejus be kvapo (naudojau saulėgrąžų) 100 g; 7. Sodos nubrauktas arb.š., kepimo miltelių nubrauktas arb.š., druskos (žiupsnelis, paryškinti skonį); 8. Šviežių braškių apie 400 g (galima daugiau);


Gaminimas:

- Kefyras ir kiaušiniai turi būti kambario temperatūros. - Kiaušinius suplakti su cukrumi (šakute arba mikseriu). - Supilti kefyrą, aliejų ir druską. Sumaišyti. - Supilti persijotus miltus, manus, kepimo miltelius ir sodą. Sumaišyti ir palikti 15 minučių pastovėti, kad manai išbrinktų. - Supilti tešlą į formą ir sudėti braškes. Aš sudėjau nepjaustytas, tačiau galima ir supjaustyti. - Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes (laikas priklauso nuo orkaitės).



Skanaus, Būkite sveiki ir laimingi!



Recent Posts

See All