top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Pagrindiniai treniruočių principai

Fitnesas – tai sporto šaka, kurią galima pavadinti visų sporto šakų karaliene. Jei pasidomėsite įvairių sporto šakų treniruočių metodikomis, pastebėsite, kad nė viena sporto šaka neapsieina be treniruočių fitneso salėje. Skiriasi tik treniruočių krūviai ir metodikos. 

Pagrindiniai treniruočių principai

Sportuoti reikia protingai, o tam reikia išmanyti fundamentalius treniruočių principus. Pirmųjų treniruočių fitneso salėje tikslas – išmokti taisyklingos pratimų atlikimo technikos, nes įpratus neteisingai atlikti pratimą, viską reikės pradėti iš pradžių.


Vėliau, didėjant treniruotumui, susipažįstama su sudėtingesniais pratimais ir treniruočių metodikomis. Tačiau viskas vyksta paeiliui, nes negalima „peršokti“ pradinio treniruotumo etapo. Jei nepasiruošę ar nepakankamai sustiprinę savo sausgysles ir raumenis, bandysite pakelti svorį – galite patirti traumą. Tai blogiausia, kas gali nutikti siekiant rezultato.


Sportuodami fitneso salėje, turbūt pastebėjote, kad sportuojantieji atlieka skirtingus pratimus skirtingu intensyvumu. Nėra dviejų vienodų kūnų, nors visi kūnai ir turi panašumų. Žmonių kūno tipai, medžiagų apykaita, genetika ir atsistatymo laikas po treniruotės yra skirtingi. Tai tik keletas pavyzdžių, kodėl viena treniruočių, mitybos ir atsistatymo metodika negali būti taikoma visiems be išimties žmonėms.


Įsisavinkite pagrindinius treniruočių principus ir išmokite klausyti savo kūno: 


Suplanuokite treniruočių:


  • mikrociklą -1-4 savaičių laikotarpis, kai kiekvienai savaitei skiriamas atskiras treniruotės planas, apimantis atskiras treniruotės dalis;

  • mezociklą - tam tikros treniravimo rūšys, metodai išdėstomi taip, kad jie apimtų maždaug 1 mėnesį;

  • makrociklą - 1 metai arba 11 mėnesių su vieno mėnesio pertrauka.


Kūnas Jums praneš, kokios metodikos ir treniruotės Jums tinka, kokios Jūsų galimybės pasiekti iškeltus tikslus. Raumenys progresuoja tik tada, kai juos perkraunate. Jie nereaguoja, jei yra komforto zonoje ir ilgą laiką gauna vienodą krūvį. Jūs turite priversti raumenis susitraukinėti tokiu intensyvumu, prie kurio jie nepripratę. Tai paskatins juos įveikti pasipriešinimą ir taps dar stipresni. Praėjus laikui raumenys adaptuosis ir progresas vėl sustos. Tada vėl didinsite intensyvumą ir svarmenų svorį.


Išmokite taisyklingos pratimų atlikimo technikos.

Jau supratote, kad didinti svarmenų svorį reikia palaipsniui. Jei per greitai ir nepasiruošę didinsite svarmenų svorį, treniruočių intensyvumą ir nukrypsite nuo pratimo atlikimo technikos, padidės traumų tikimybė. Kol sugis traumos, negalėsite sportuoti ir sugrįšite į pradinį etapą.


Subalansuokite mitybą.

Raumenų progresui didžiulę įtaką turi mitybos ir maisto papildų planas. Jei norite progresuoti, turite pasirūpinti, kad Jūsų raumenys nebadautų ir būtų aprūpinti mikro ir makroelementais. Baltymų, angliavandenių, riebalų proporcija kiekvienam sportininkui skirtinga. Suplanavus treniruočių makrociklą ir mezociklą, būtina suplanuoti ir mitybos ciklus. Rezultatas įmanomas tik tinkamai planuojant.


Jei neturite pakankamai žinių ir patirties, neikite klaidų ir bandymų keliu, nes išleisite daug pinigų, o laukto rezultato nebus. Susiraskite profesionalų trenerį, kuris jums padės siekti tikslo. Formuojant kūną, reikia išmanyti biomechaniką, biochemiją, fiziologiją ir t.t.

Eikite teisingu keliu ir džiaugsitės rezultatais. Sėkmė lydi atkakliuosius!


bottom of page