top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Naujokai fitneso salėje

Daugelį metų dirbdamas treneriu fitneso salėje mačiau, kiek daug klaidų daro žmonės sportuodami. Tikriausiai ir Jūs esate pastebėję ne vieną jaunuolį, kuris užsidėjęs ant štangos didžiulį svorį bando jį įveikti viso kūno raumenų pagalba, nesuprasdamas kuri raumenų grupė apkraunama.  

Naujokai fitneso salėje

Tokius „sportininkus” aš vadinu krovikais, nors ir šis apibūdinimas nėra visai tikslus, nes krovikai žino, kad jų atlyginimas priklauso nuo perkrauto tonažo. Naujokų, kurie netaisyklingai atlieka pratimus su dideliais svoriais, atlyginimas - trauma. Jiems sudėtinga suvokti, kad fitnesas ir kūno formavimas - tai ne pakeltų kilogramų suma.


Fitnesas - tai taisyklinga pratimų atlikimo technika ir suplanuota treniruočių programa, kuri turi būti sudaroma kiekvienam sportuojančiam individualiai pagal treniruotumo lygį. Norint pačiam susidaryti tinkamą treniruočių programą, reikia išmanyti biomechaniką bei fiziologiją.


Kopijuoti sporto programas iš interneto ir tikėtis gero rezultato - naivu. Jūs turite vieną kūną ir vieną gyvenimą.


Dėl netaisyklingai atliekamų pratimų, galite patirti traumą, kuri jus persekios visą gyvenimą. O galbūt net nebegalėsite sportuoti. Pagalvokite, ar verta rizikuoti savo sveikata? Pradėję sportuoti pagal individualią, taisyklingai sudarytą treniruočių programą, rezultatus pamatysite jau po kelių mėnesių. Norint turėti gražų ir raumeningą kūną, būtinas ir mitybos planas. Net 70 proc. sėkmės formuojant kūną priklauso nuo mitybos.


Siekiant progreso, labai svarbu nepersitreniruoti, nes persitreniravimas sustabdo progresą. 


"Treneri, nebeprogresuoju nors svorius didinu. Ką daryti?" - tai dažniausiai treneriui užduodamas klausimas.


Tenka aiškinti naujokams, kad norint progresuoti, reikia išmanyti treniruočių intensyvumo metodikas ir sugebėti jas pritaikyti. Treneris, sudarydamas asmeninę treniruočių programą atsižvelgia į kiekvieno žmogaus treniruotumo lygį, ištvermę, kūno kompoziciją, gyvenimo būdą ir medžiagų apykaitą.  


SUPERKOMPENSACIJA – laipsniškas treniruotumo didėjimas.

Treniruotumas didėja tik subalansavus fizinį krūvį, mitybą ir atsistatymą. Pastebėsite, kaip keičiasi kūnas ir atsiranda pasitikėjimas savimi. Savikontrolės ir disciplinos įprotis padės ne tik sporto salėje, bet ir kasdieniame gyvenime.


Jūs suprasite, kad galite konstruoti ne tik savo kūną, bet ir savo gyvenimą. Daugelis žymių žmonių, aktorių, verslininkų sportuoja ir sėkmingai realizuoja save gyvenime. Tiek sporte, tiek versle reikalinga disciplina, suplanuoti veiksmai ir užsispyrimas, tik taip galėsite siekti maksimalaus rezultato visur.


Rinkdamiesi trenerį pasidomėkite ar turi treneris reikiamą išsilavinimą, kiek metų jis sportuoja, ar jis buvęs sportininkas, kokių laimėjimų yra pasiekęs ir kiek sportininkų paruošęs varžyboms.


Su asmeniniu treneriu Jūs:

  • išmoksite taisyklingos pratimų atlikimo technikos;

  • išvengsite traumų;

  • padidinsite jėgą ir ištvermę;

  • išsiaiškinsite, kokios treniruočių metodikos tinkamos Jums pagal užsibrėžtus tikslus; 

  • sužinosite, kokie pratimai tinka mėgėjams, kokie profesionalams;

  • suprasite, kad per didelis jūsų entuziazmas trukdo pasiekti maksimalių raumenų apimčių;

  • išmoksite taisyklingai maitintis;

  • pasirinksite tinkamus maisto papildus.


Individualus mitybos planas - sveiki receptai

bottom of page