top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Ar treniruotės padeda numesti svorį?

Fizinio aktyvumo nauda organizmui – tai neginčijama tiesa, tačiau treniruotės padeda numesti svorį tik tada, kai jūsų mityboje yra tinkamas kalorijų deficitas.


Roberta Mišeikienė Mitybos istorija

Ši sėkmės istorija apie jauną moterį Justę (vardas pakeistas), kuri labai labai stengėsi numesti svorį tik sportuodama.


  • Justė, jauna moteris: 35 metai, ūgis 165 cm, svoris 72 kg. Kūno masės indeksas (KMI) 26.45 - antsvoris/lėtinių ligų rizika nedidelė.

  • Moteris atėjo į sporto salę turėdama aiškų tikslą - numesti svorio. Bandžiau paaiškinti, kad norint numesti svorį, reikia pakeisti mitybą, tačiau ji manęs neišgirdo, nes vadovavosi visuomenėje plačiai paplitusia nuomone: “jei daugiau pavalgei ar nori numesti svorio, tai užtenka šiek tiek pajudėti ar pasportuoti ir svoris nukris“.

  • Justė nuoširdžiai sportavo penkis kartus per savaitę. Treniruotė trukdavo apie pusantros valandos. Treniruotės pabaigoje ji intensyviai bėgdavo ant takelio, todėl iš salės išeidavo visa „šlapia“.

  • Prabėgus mėnesiui, besišluostydama prakaitą, Justė atsistojo ant svarstyklių ir, nepatenkintu veidu, sustingo... Priėjusi prie manęs su nuostaba ir priekaištu pareiškė: „aš visą mėnesį sportavau, o man nenukrito nė vienas gramas!“. Justė manęs nepaklausė, "kodėl nenukrito svoris", ji konstatavo tik faktą: „sportavau ir nenumečiau svorio“.


Kodėl nekrenta svoris

Mano atsakymas buvo trumpas ir aiškus: „o kodėl jis turėjo nukristi? Treniruotės sustabdė tik svorio augimą. Kad svoris kristų, reikia kalorijų deficito. Jei svoris nekrenta, vadinasi, nėra kalorijų deficito“.


Tokio paaiškinimo užteko. Per mitybos konsultaciją išsiaiškinau, kad Justė su maistu gaudavo per daug kalorijų, o svarbiausia, save "apdovanodavo" po treniruotės, t.y. suvalgydavo ką nors skanaus: ledą, šokoladuką... Ji sakė: "sudeginau kalorijų, vadinasi galiu sau leisti". Apie svorio kritimą negalėjo būti nė kalbos.


Justei sudariau mitybos planą. Rezultatas - minus 5 kg per mėnesį. Tačiau nukrito ne tik svoris, bet ir ženkliai sumažėjo apimtys. Justė buvo „dešimtame danguje”. Mūsų bendravimas tęsėsi apie penkerius metus, pakeitėme ne vieną mitybos planą. Justė suformavo teisingus mitybos įpročius ir pasiekė tokį rezultatą, kurio norėjo, bet svarbiausia, kad ir šiai dienai jos svoris idealus!


Tai ne tik Justės istorija, bet ir daugelio kitų žmonių istorija, tame tarpe mano. Prieš 25 metus, aš taip pat pradėjau sportuoti sporto salėje norėdama numesti svorio, tačiau svorį numečiau tik pakeitusi mitybą.


p.s.

Jei Jūsų tikslas - numesti svorį, visada reikės peržiūrėti mitybą, nes svoris "iš oro neauga". Taupykite savo laiką ir konsultuokitės su specialistais, nes jie gali jums parinkti teisingą mitybos strategiją ir fizinį krūvį.


Sportuojant keletą mėnesių be rezultato, dažniausiai dingsta motyvacija...


Daugelis žmonių po fizinio krūvio valgo daugiau, nes linkę pervertinti per treniruotę sudegintų kalorijų kiekį. Jei Jūsų tikslas - numesti svorio, būkite budrūs skaičiuodami kalorijas ir nekompensuokite fizinės veiklos metu išeikvotos energijos papildomomis maisto porcijomis: „suvalgai šokoladą ir visos kalorijos grįžta“.

Treniruotės + kalorijų deficitas + sveika mityba, padės pasiekti sveiką kūno svorį. Sveikas kūno svoris - tai gera sveikata ir ilgaamžiškumas!!!

Jei nežinote kiek turite suvartoti kalorijų, kad kristų svoris, užpildykite Kalorijų skaičiuoklę ir užsisakykite mitybos planą svoriui mesti. Užsisakę mitybos planą, tiksliai žinosite, kokio dydžio turi būti Jūsų porcija, todėl lengvai pasieksite rezultatą!


Mitybos platforma

bottom of page