top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Keto dieta ir vidurių užkietėjimas neleidžia išryškinti pilvo preso

Daugeliui atrodo, kad svorį meta tik merginos ir moterys, o vyrai tik raumenis augina. Tai visiškai netiesa! Vyrai taip pat rūpinasi savo kūnu: meta svorį, ryškina raumenis, nori būti sveiki ir gražūs, tik gal mažiau apie tai kalba… Kad nesusidarytumėte įspūdžio, jog dietų laikosi tik moterys, šiandien papasakosiu mitybos istoriją apie Tadą (vardas pakeistas).

Roberta Mišeikienė mitybos istroija

Į mitybos konsultaciją Tadas atėjo nusivylęs visomis savo pastangomis... Kaip visada, mano tikslas - išsiaiškinti situaciją ir padėti.


Tadas: 25 metai, ūgis 187 cm, svoris 92 kg. KMI (kūno masės indeksas) - 26.31 - antsvoris / lėtinių susirgimų rizika nedidelė. Vaikinas dirba fizinį darbą, be to, dažnai tenka dirbti naktinėje pamainoje.


Vaikino svajonė – išryškinti pilvo presą, todėl jau du mėnesius laikosi kažkokios dietos, sportuoja 3 - 5 kartus per savaitę fitneso salėje ir keletą kartų per savaitę atlieka intensyvią kardio treniruotę: šiltai apsirengia ir 30 minučių greitu žingsniu eina ant bėgimo takelio. Tadas mano, kad tokia treniruotė efektyviai padės išryškinti pilvo presą ir labai laukia rezultato, bet kol kas, presas pasislėpęs po riebaliukų sluoksniu ir visiškai nesimato. Be to, ant pilvo matosi celiulitas...


Tadas vedęs, žmona jį palaiko ir rūpinasi, bei gamina valgyti. Žinodama vyro svajonę ir matydama kaip jis atkakliai siekia tikslo, žmona surado internete dietą, kurios Tadas laikosi du mėnesius. Tačiau, rezultatas nulinis… Dar blogiau: „preso kaladėlių“ nesimato, kankina vidurių užkietėjimas, raumenis traukia mėšlungis, sunku dirbti, ženkliai sumažėjo jėga, pradėjo kankinti nemiga. O svarbiausia, prasidėjo barniai su žmona... Vienu žodžiu, situacija bloga, nes blogėja ne tik fizinė sveikata, bet ir psichinė.

Ar keto dieta sveika?

Aiškinamės, kas atsitiko. Ogi nieko ypatingo, mityboje nebeliko angliavandenių! Kalbu ne apie paprastuosius angliavandenius (cukrų), o apie sudėtinius angliavandenius (krakmolą). Tadas laikosi kaprizo dietos: „keto dietos“, kurią sudaro 70 - 75 proc. riebalų, 20 proc. baltymų ir tik 5-10 proc. angliavandenių. Be to, laikosi labai griežtai, be jokių nukrypimų. Keto dieta ir sukėlė visus vaikino išvardintus simptomus.


Aš turiu išspręsti tris uždavinius:

  1. gražinti į maisto racioną angliavandenius;

  2. parinkti tinkamą baltymų, riebalų ir agliavandenių balansą;

  3. padėti pasiekti svajonę!

Labai įdomus pastebėjimas: žmonės, kurie laikėsi dietų be angliavandenių, bijo pradėti juos valgyti, nes mano, kad nuo angliavandenių auga svoris. Tadas - ne išimtis, todėl angliavandeniai (kruopos, duona, vaisiai ir t.t.) į mitybą buvo gražinti palaipsniui. Po kelių savaičių Tadą sutikau sporto salėje: nuoširdi didelė vaikino šypsena ir pirmieji žodžiai: „pagaliau aš išsimiegu, galiu sportuoti ir dirbti, be to, baigėsi vidurių užkietėjimai!“.


Svoris auga ne nuo baltymų, riebalų ar angliavandenių, o nuo jų kiekio!

Keto idėja pavojai

Didelės kantrybės ir užsispyrimo dėka Tadas pasiekė savo svajonę: jau po 2 mėnesių atsiuntė savo foto, kur matėsi pilvo preso kaladėlės. Su Tadu dažnai susitinku sporto salėje ir matau, kaip jis gražiai progresuoja. Į klausimą: "ar dar kartą laikytumeisi dietos be angliavandenių?", Tadas atsakė: "daugiau jokių drastiškų eksperimentų su savo kūnu, pasimoviau..."


P.s.

Netapkite reklamos aukomis, nes "keto dieta" - tai gydomoji dieta, kurią turėtų skirti gydytojas ir sekti paciento sveikatos rodiklius. Tai - dieta, su daugybe šalutinių poveikių apie kuriuos dažnai nutyli arba rimtais veidais šneka, "facebookinio blogerinio" išsilavinimą turintys veikėjai. Nepasimaukite!


Mityba be angliavandenių - tai stresas, nes sutrikdoma organizmo homeostazė (normali organizmo pusiausvyra). Sutrikdyti - lengva, o atstatyti - sunku.


Ar žinojote, kad viena iš vidurių užkietėjimo priežasčių - tai angliavandenių trūkumas.


Neeksperimentuokite su savo kūnu, nes eksperimentai kartais gali baigtis sveikatos sutrikimais... Jei Jūsų tikslas - numesti svorį ir jį išlaikyti, tai rinkitės tokį mitybos modelį, kurio galėsite laikytis visą gyvenimą.


Norite valgyti sveikiau ir numesti svorio? Pasiekite savo Svajonę! Užpildykite kalorijų skaičiuoklę ir rinkitės geriausią mitybos planą savo tikslui pasiekti.



bottom of page