Midijos pomidorų padaže su makaronais

Updated: May 10

Receptas pagal visas www.emityba.lt tradicijas – tik 5 ingredientai. Tinka ir vegetarams ir tiems, kas nevartoja pieno produktų. Jei netoleruoji gliuteno, rinkis ryžių makaronus. Pagaminsi labai greitai, o skonis gurmaniškas. Midijas pirkau virtas ir šaldytas, be kiauto. Makaronai – kietagrūdžiai (tikri itališki), aliejus – graikiškas, vyšniniai arba slyviniai pomidoriukai – ispaniški, o česnakas - iš kaimo, lietuviškas!

Receptas iš mitybos plano www.emityba.lt


Ingredientai (apskaičiuojami individualiai):

  1. Midijos (be kiauto, virtos);

  2. Kietagrūdžių kviečių makaronai;

  3. Vyšniniai arba slyviniai pomidorai (rinkis prinokusius, kuo saldesnius);

  4. Alyvuogių aliejus;

  5. Česnakas;


Gaminimo eiga:

  • atšildyk midijas, nuplauk ir nusausink (jei nori daugiau padažiuko, tai nenusausink per daug);

  • keptuvėje vidutiniškai įkaitink aliejų ir sudėk kubeliais supjaustytą česnaką;

  • kai česnakas šiek tiek apkeps, sudėk supjaustytus pomidorus;

  • troškink minutėlę, kad pomidorai šiek tiek suminkštėtų ir sudėk midijas, pasūdyk;

  • troškink dar keletą minučių, kad midijos užvirtų;

  • patiek su virtais makaronais!

Skanaus!


Sveikos mitybos receptai

Recent Posts

See All