Midijos pomidorų padaže su makaronais
Updated: May 10, 2021
Receptas pagal visas www.emityba.lt tradicijas – tik 5 ingredientai. Tinka ir vegetarams ir tiems, kas nevartoja pieno produktų. Jei netoleruoji gliuteno, rinkis ryžių makaronus. Pagaminsi labai greitai, o skonis gurmaniškas. Midijas pirkau virtas ir šaldytas, be kiauto. Makaronai – kietagrūdžiai (tikri itališki), aliejus – graikiškas, vyšniniai arba slyviniai pomidoriukai – ispaniški, o česnakas - iš kaimo, lietuviškas!

Receptas iš mitybos plano www.emityba.lt
Ingredientai (apskaičiuojami individualiai):
Midijos (be kiauto, virtos);
Kietagrūdžių kviečių makaronai;
Vyšniniai arba slyviniai pomidorai (rinkis prinokusius, kuo saldesnius);
Alyvuogių aliejus;
Česnakas;
Gaminimo eiga:
atšildyk midijas, nuplauk ir nusausink (jei nori daugiau padažiuko, tai nenusausink per daug);
keptuvėje vidutiniškai įkaitink aliejų ir sudėk kubeliais supjaustytą česnaką;
kai česnakas šiek tiek apkeps, sudėk supjaustytus pomidorus;
troškink minutėlę, kad pomidorai šiek tiek suminkštėtų ir sudėk midijas, pasūdyk;
troškink dar keletą minučių, kad midijos užvirtų;
patiek su virtais makaronais!
Skanaus!