top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Koks pomidorų padažas tinka metant svorį?

Metant svorį geriau tinka ne pomidorų padažas, o pomidorų pasta. Pomidorų pasta yra tirštesnės konsistencijos, ryškesnės spalvos ir geresnės sudėties.


Koks pomidorų padažas tinka metant svorį?

Individualus mitybos planas: Registruotis dabar

Valgykite skaniai ir lieknėkite be streso!


Metant svorį reikia tinkamai pasirinkti ne tik maisto produktus, bet ir padažus. Ypač sunku atsisakyti padažų žmogui, kuris jau įpratęs skaninti maistą padažais ir nebejaučia gryno maisto skonio.


Tačiau koks pomidorų padažas tinka metant svorį? Ar metant svorį reikia visiškai atsisakyti padažų? Nebūtinai. Dažniausiai užtenka pasirinkti sveikesnį padažo variantą.


Daugelis mano, kad pomidorų padažas, pomidorų pasta ar kečupas - tai vienas ir tas pats produktas. Teisybė, kad visi išvardinti produktai pagaminti iš pomidorų, tačiau turi esminių skirtumų. Metant svorį, geriausiai, vietoj pomidorų padažo ar ketčupo, rinktis pomidorų pastą.


Pomidorų pasta skiriasi nuo pomidorų padažo ir ketčupo tirštesne konsistencija, ryškesne spalva, o svarbiausia, sudėtimi. Kokybiškos pomidorų pastos sudėtyje – yra tik pomidorai. Ji gaminama tik iš pomidorų, nulupant jų odeles, pašalinant sėklas, trinant iki vientisos masės, kuri garinama kaitinant iki tam tikros koncentracijos. Pagaminti 1 kg pomidorų pastos reikia 8-10 kg pomidorų.

Geros kokybės pomidorų pastoje nėra dažiklių, druskos, pridėtinio cukraus ar kitų priedų.

Pomidorų pasta suteikia patiekalui spalvą ir skonį. Ji yra labiau koncentruota (beveik nėra skysčių) nei pomidorų padažas ar ketčupas. Pomidorų pastą galima naudoti ruošiant patiekalus su mėsa, žuvimi, daržovėmis, kruopomis, makaronais.


Pomidorų pastos skonis gali būti šiek tiek rūgštus. Jei naudosite nedidelį pastos kiekį, tai patiekalui suteiksite švelniai rūgštų skonį, tačiau, jei pomidorų pastos padauginsite, patiekalas gali tapti per rūgštus.


Norint subalansuoti rūgštingumą, galima įdėti žiupsnelį cukraus. Be to, naudodami prieskonius ir šviežias prieskonines žoleles, nepajausite didelio skirtumo tarp pastos ir padažo ar ketčupo.


Pomidorų pasta naudojama ketčupui ir pomidorų padažui gaminti. Pagrindinis pomidorų padažo ir kečupo rodiklis yra pomidorų pastos (tyrės, piure ar kita forma) kiekis jame. Kuo didesnę pomidorų padažo ar kečupo sudėtyje dalį sudaro pomidorai, tuo gaminio kokybė yra aukštesnė.

Pomidorų pastą naudoja visi kečupo ir pomidorų padažo gamintojai!

Pomidorų padaže ir ketčupe be pomidorų yra acto, druskos, pridėtinio cukraus, krakmolo ir kitų priedų, kurie gali daryti neigiamą poveikį virškinimo sistemai: padidinti rūgštingumą, sukelti refliuksą, paaštrinti skrandžio ir dvylikapirštės opas. Be to, pridėtinės medžiagos, pavyzdžiui, prieskoniai gali sukelti ar paaštrinti alergiją.


Rinkdamiesi pomidorų padažą ar ketčupą skaitykite sudėtį ir atkrepkite dėmesį į:


  • pomidorų kiekį, kuris produkte turėtų būti nurodytas procentais;

  • actą ar kitas rūgštingumą reguliuojančias medžiagas;

  • druskos kiekį (yra gamintojų, kurie siūlo padažą ar ketčupą su mažesniu druskos kiekiu);

  • pridėtinio cukraus kiekį;

  • krakmolą (krakmolas sutirština padažą, todėl, greičiausiai, jame bus mažiau pomidorų);

  • prieskonius (jei esate alergiški ar netoleruojate kurių nors prieskonių);

  • konservantus;


Ar gali pomidorų padažas būti sveikas? Gali, jei sudėtyje rasite apie 80 proc. pomidorų Jei tokio padažo nerandate arba jis jums per brangus, pasigaminkite patys: reikės kuo saldesnių ir natūraliai užaugintų pomidorų, šiek tiek druskos ir labai mažai cukraus rūgštingumui subalansuoti.

Metant svorį, geresnis pasirinkimas - pomidorų pasta.

Receptas: "Makaronai su pomidorų pasta":


  • keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytą svogūną ar česnaką ir apkepkite;

  • kai jie apkeps, įdėkite šaukštą pomidorų pastos (prieš tai, galite ją sumaišyti su šlakeliu vandens) ir užvirkite;

  • pagardinkite padažą prieskoniais ir žiupsneliu druskos (jei prieskoniai su druska, papildomai jos nedėkite);

  • troškinkite keletą minučių;

  • padažą patiekite su makaronais;

Laikantis dietos rinkitės pomidorų pastą

Pakaitinus pomidorų pastą riebaluose, organizmas geriau įsisavina likopeną (karotinoidas), kuris randamas pomidoruose.


Receptas: "Mėsos troškinys su pomidorų pasta"


  • keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų, sudėkite ir apkepkite svogūną ir morką;

  • kai daržovės apkeps, sudėkite maltą mėsą ir apkepkite;

  • baigiant kepti mėsai, įdėkite pomidorų pastos, prieskonių ir troškinkite keletą minučių maišydami, kad visi skoniai susilietų;

  • jei troškinys per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens;

  • patiekite su mėgiamomis kruopomis ar duona ir daržovėmis;

Sveikas receptas metant svorį su pomidorų padažu

Receptas: "Kiaušinienė su pomidorų pasta"


  • keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytą svogūną ir apkepkite;

  • kai svogūnas apkeps, įdėkite šaukštą pomidorų pastos (prieš tai, galite ją sumaišyti su šlakeliu vandens) ir užvirkite;

  • pagardinkite padažą prieskoniais ir žiupsneliu druskos (jei prieskoniai su druska, papildomai jos nedėkite);

  • troškinkite keletą minučių ir įkulkite kiaušinius;

  • iškepkite uždengę dangtį;

  • patiekite su mėgiamomis kruopomis, duona ir daržovėmis;

Sveiki pusryčiai su pomidorais metant svorį

Receptas: "Avinžirniai su pomidorų pasta"


  • keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytą svogūną ir apkepkite;

  • kai svogūnas apkeps, įdėkite šaukštą pomidorų pastos (prieš tai, galite ją sumaišyti su šlakeliu vandens) ir užvirkite;

  • pagardinkite padažą prieskoniais ir žiupsneliu druskos (jei prieskoniai su druska, papildomai jos nedėkite);

  • kai padažas užvirs, sudėkite virtus avinžirnius ir troškinkite keletą minučių;

  • patiekite su ryžiais ar daržovėmis;

Vegetariškas receptas lieknėjimui su pomidorų padažu

P.s.

  • Pomidorų pasta – tai didesnės koncentracijos produktas, nei pomidorų tyrė.

  • Pomidorų pastai pagaminti sunaudojama daugiau pomidorų, nei pagaminti tyrei.

  • Tai parodo ir kalorijų kiekis etiketėje: pomidorų tyrė turi mažiau kalorijų, nei pomidorų pasta (nes pomidorų tyrėje daugiau vandens, o pomidorų pastoje daugiau pomidorų).

  • Aukštos kokybės pomidorų pastoje nėra priedų.


Užsisakę mitybos planą, tiksliai žinosite, kokio dydžio turi būti Jūsų porcija, be to, galite pasirinkti mitybos planą pagal valgymo tipą:


Mitybos planas: "Valgau viską"

Mitybos planas: "Vegetaras"

Mitybos planas: "Be pieno produktų"

Mitybos planas: "Be gliuteno"

Mitybos planas: "Detox"

Mitybos planas: "Šeimai"



Šaltinis:

Comments


bottom of page