• Roberta Mišeikienė

Kefyriniai blynai su razinomis

Updated: May 10



Jei mėgstate blynus, pasilepinkite blynais be pridėtinio cukraus! Kefyras, kiaušinis, miltai ir razinos. O aliejus, soda ir druska dažniausiai yra kiekvienoje virtuvėje.


Jei norite blynų su mažesniu kiekiu riebalų, naudokite pasukas be priedų.


Ingredientai:

  • Kefyras arba pasukos 250 g;

  • Miltai 170 g (naudojau 85 g viso grūdo kvietinius miltus ir 85 g kvietinius miltus; tačiau galite naudoti ir vienos rūšies miltus);

  • Kiaušinis M dydis 1 vnt.;

  • Razinos 50 g (užpilkite vandeniu ir palikite per naktį brinkti; prieš naudojant, nuplaukite ir nusausinkite);

  • Soda (nubrauktas arb.š.) ir druska pagal skonį;

  • Aliejus kepimui;


Gaminimo eiga:


Į dubenį įkulkite kiaušinį, supilkite kefyrą ir sudėkite druską. Sumaišykite.

Suberkite miltus ir sodą. Gerai sumaišykite ir palikite tešlą 15 min, kad išbrinktų miltai ir pradėtų savo darbą soda (būtinai)!


Sudėkite nusausintas razinas ir vėl sumaišykite. Keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų ir iškepkite blynus. Kepkite sumažinę ugnį! Iškepiau 12 blynų.


Skanaus!


Mitybos platfroma - Sveika mityba

Recent Posts

See All