top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Kaip paruošti vištieną su šaldytomis daržovėmis

Beveik kiekviename mitybos plane svoriui mesti, rasite receptų su vištiena ir daržovėmis. Skanu ir sveika, tinka pietums ar vakarienei. Kadangi daržovių galima nusipirkti pačių įvairiausių, vadinasi, ir patiekalų galima pasigaminti kiekvienam skoniui.

Patyrusios šeimininkės ir patyrę šeimininkai dažniausiai žino, kaip greitai ir skaniai paruošti vištieną su šaldytomis daržovėmis, tačiau pradedantys, nelabai... O jei dar reikia paruošti sveikai ir skaniai, jei reikia numesti svorio... Neretai pritrūksta ne tik idėjų, bet ir gaminimo įgūdžių.


"Vištiena su šaldytomis daržovėmis". Kokių produktų reikės:


1. Vištienos filė. Šiam patiekalui gaminti naudokite vištienos filė. Labai tinka vidinė filė, kuri yra minkštesnė ir sultingesnė.


2. Daržovės. Šaldytas daržoves renkamės pagal savo skonį, juo labiau, kad galima nusipirkti įvairiausių daržovių ir daržovių mišinių, bet kuriuo metų laiku. Šaldytos daržovės išsaugo daugelį vitaminų ir mineralų, be to jau paruoštos gaminimui, todėl nebereikės nieko valyti ir pjaustyti, bei padės sutaupyti laiko.


3. Alyvuogių aliejus. Kepimui naudokite alyvuogių aliejų (nebent alyvuogių aliejus nepatinka ar gydytojas nurodė kitaip). Žemo rūgštingumo alyvuogių aliejus, kuriame gausu mononesočiųjų riebalų rūgščių ir nedaug polinesočiųjų bei sočiųjų riebalų rūgščių, pasižymi viena stabiliausių cheminių sudėčių, todėl jis gali būti kaitinamas.


4. Prieskoniai ir žalumynai. Prieskonius rinkitės pagal savo skonį, tačiau, svarbiausia, jei prieskonius naudosite su druska, papildomai nebesūdykite patiekalo. Per didelis druskos kiekis gali padidinti kraujospūdį ir kaupti skysčius. Žmonės su viršsvoriu dažnai turi padidėjusį kraujospūdį ir linkę kaupti skysčius. Nenaudokite prieskonių su skonio stiprikliais.


Žalumynai - tai įvairios prieskoninės žolelės: krapai, bazilikai, petražolės ir t.t. Žolelės suteikia patiekalui mėgiamą prieskonį, kvapą ir spalvą. Prieskoninės žolelės gali būti ir šviežios, ir džiovintos. Vėl gi, rinkitės tai kas patinka. Jei neturite prieskoninių žolelių, nestresuokite, patiekalą paruošite ir be jų.


5. Garnyras. Vištiena su šaldytomis daržovėmis gali būti su garnyru arba be garnyro, nes garnyru gali būti tos pačios šaldytos daržovės, tačiau jų reikės daugiau. Garnyrui galima rinktis: grikius, ryžius, makaronus (ar kitas mėgiamos kruopos) bei duoną. Jei netoleruojate gliuteno, rinkitės kruopas, kuriose nėra gliuteno: ryžius, grikius, bolivinę balandą.



Kai maisto porcijoje yra heminės ir neheminės geležies, pirmoji gerina antrosios pasisavinimą. Skaityti daugiau apie hemoglobiną ir geležį čia: https://www.emityba.lt/post/kaip-padidinti-hemoglobina


Gaminimas:


1. Kadangi patiekalą paruošite labai greitai, vidutiniškai per 15 min., pirmiausia, pasirūpinkite garnyru. Išvirkite kruopas, ant puodo uždenkite dangtį ir palikite brinkti.


2. Supjaustykite vištieną mažais kubeliais ar plonomis juostelėmis. Keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų ir sudėkite vištieną. Kepkite pamaišydami, kol vištiena iškeps, bet neapdegs.


3. Kai vištiena iškeps, į keptuvę sudėkite šaldytas daržoves (jei norite patiekalo drėgnesnio, daržoves neatšildykite) ir prieskonius. Ant keptuvės dangčio nedenkite. Troškinkite keletą minučių, kol daržovės šiek tiek suminkštės, bet nesutiš.


4. Baigiant troškinti, sudėkite supjaustytus žalumynus ir išjunkite ugnį. Palaukite keletą minučių, kad visi skoniai susilietų ir patiekite su garnyru.


Metant svorį, svarbu, ir kalorijos, ir skonis. Jei maistas neskanus ar nemėgiamas, vadinasi, mitybos planas nepatiks ir jo nesilaikysite ilgai.


Vištiena su šaldytomis daržovėmis tinka valgyti ir pietums, ir vakarienei. Metant svorį, šis patiekalas paįvairins mitybą, tačiau norint rezultato, reikia žinoti savo porcijos dydį. Užsisakę mitybos planą, tiksliai žinosite, kokio dydžio turi būti Jūsų porcija, be to galite pasirinkti mitybos planą pagal valgymo tipą:


Mitybos planas: "Valgau viską"

Mitybos planas: "Vegetaras"

Mitybos planas: "Be pieno produktų"

Mitybos planas: "Be gliuteno"

Mitybos planas: "Detox"

Mitybos planas: "Šeimai"


bottom of page