top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Kaip kontroliuoti estrogeną (2 dalis)

Estrogenus dažniausiai stengiasi sumažinti moterys, turinčios per didelį kūno svorį, celiulitą ir sergančios nuo estrogenų priklausoma onkologija.


Kaip kontroliuoti estrogeną (2 dalis)

Vadinasi, vienos moterys nori sumažinti estrogenų kiekį - dėl grožio, o kitos - dėl sveikatos. Estrogenus gamina kiaušidės ir riebalinis audinys, be to, estrogenų galime gauti su maistu.

Kaip kontroliuoti estrogeną:

Pirma.

Kuo didesnis kūno svoris, tuo didesnis KMI (kūno masės indeksas). KMI -  tai mitybos ir sveikatos būklę apibūdinantis rodiklis.


Daugelis mokslinių tyrimų patvirtino, kad moterys turinčios antsvorio (KMI nuo 25,0 iki 29,9) ar nutukimą (KMI nuo 30,0 ir daugiau) dažniau serga krūties vėžiu, dažnesni recidyvai ir metastazių tikimybė.


Nutukimo poveikis krūties vėžio rizikai moterims prieš menopauzę ir po menopauzės skiriasi atsižvelgiant į estrogenų receptorius (ER). Moterims iki menopauzės, nutukimas yra susijęs su mažesne nuo estrogenų priklausomo vėžio rizika (ER+) ir didesne, trigubai neigiamo krūties vėžio (ER-; PR-; HER2-), rizika.


Tačiau, moterims po menopauzės, nutukimas yra susijęs su žymiai didesne ER+ krūties vėžio rizika. Nutukimas padidina mirties riziką pacientams, sergantiems krūties vėžiu iki menopauzės ir po menopauzės.


Fizinis aktyvumas ir svorio sumažinimas, mažina uždegimą ir uždegiminę mikroaplinką, pagerina priešvėžinį imunitetą, sumažina estrogenų kiekį ir yra susijęs su mažesne krūties vėžio rizika bei geresniais gydymo rezultatais. 

Neviršykite savo kalorijų normos ir padidinkite fizinį aktyvumą.

Mitybos planas riebalų deginimui: Registruotis dabar


Antra.

Naujausi tyrimai rodo, jei kūno masės indeksas normalus, bet kūno riebalų procentas yra didelis (virš 30 proc.), onkologijos rizika išlieka, nes riebalinis audinys gamina estrogenus.


Valgant daug riebalų ir paprastųjų angliavandenių turintį maistą, bei suvartojant per daug kalorijų, riebalų procentas organizme didėja. Norint kontroliuoti estrogeną, riebalai mityboje turėtų sudaryti nuo 20 proc. iki 25 proc., o paprastųjų angliavandenių suvartojimas turėtų būti sumažintas iki 10 proc. per dieną.

Trečia.

Atsiminkite, kad estrogenai organizme sintetinami iš cholesterolio. Cholesterolio randama tik gyvulinės kilmės produktuose.


Pagal PSO (Pasaulio sveikatos organizacija) rekomendacijas, cholesterolio suvartojimas per parą neturėtų viršyti 300 mg, nes šio kiekio pakanka organizmo reikmėms ypač vyresniame amžiuje.


Ketvirta.

Nebūkite klaidinami įvairiausių internetinių "guru" pasakomis, kad reikia vartoti tik riebius pieno produktus. Riebūs pieno produktai – tai estrogenų, sočiųjų riebalų ir cholesterolio šaltinis!


Šiuolaikinis pienas bei jo produktai, ženkliai skiriasi nuo pieno, kurį vartojo mūsų seneliai. Prieš 100 metų žmonės vartojo “žalią pieną”, o ne homogenizuotą ir pasterizuotą. Karvės laisvai ganėsi ir ėdė žolę.


Šiuolaikinės karvės auginamos su hormonais, antibiotikais ir melžiamos trečiame nėštumo trimestre, kai moteriškų hormonų kiekis piene yra didžiausias.


Pieną sudaro baltymai, riebalai ir angliavandeniai. Estrogenai kaupiasi pieno riebaluose ir neišnyksta apdorojimo metu. Liesuose pieno produktuose mažiau moteriškų hormonų.

Didžiausia estrogenų koncentracija ghee svieste, pieno ir grietinėlės milteliuose, nes gaminant šiuos produktus pašalinamas vanduo.

Penkta.

Estrogenams kontroliuoti netinka dietos su mažu ar labai mažu kiekiu angliavandenių (pvz., keto, atkinso, dukano ir t.t.).


Atsiminkite: kepenyse iš gliukozės gaminama gliukurono rūgštis, kuri verčia estrogenus į vandenyje tirpią formą ir pašalina iš organizmo. Sutrikus gliukurono rūgšties gamybai, sutriks estrogenų šalinimas iš organizmo.


Mitybos planas riebalų deginimui: Registruotis dabar


Mitybos planai kontroliuoti estrogeną

Šaltiniai: 

bottom of page