top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Kaip išvirti sorų košę

Galima rasti daug sudėtingų receptų kaip virti sorų košę, tačiau aš noriu pasidalinti savo patirtimi, kaip lengvai be vargo išvirti skanią sorų košę.


Kaip išvirti sorų košę

Individualus mitybos planas: Registruotis dabar

Valgykite skaniai ir lieknėkite be streso!


Sorų kruopos neturi gliuteno, todėl tai geras pasirinkimas netoleruojantiems gliuteno. Be to, soros dažnai įtraukiamos į mitybos planą metant svorį.


Pirmas žingsnis: kaip išsirinkti sorų kruopas.


  • ant pakuotės žiūrėkite produkto galiojimo laiką;

  • kruopos, su besibaigiančiu ar pasibaigusiu galiojimo laiku, bus karčios;

  • kruopos turi būti gražios sodrios geltonos spalvos;

  • jei kruopos pilkos ar matomi pajuodę grūdeliai, jos bus apkartusios (tokios košės nevalgysite, nes ji bus karti);

  • jei atidarėte pakuotę ir ilgai nenaudojote kruopų, jos gali papilkėti, pajuoduoti ir apkarsti;

  • atidarius pakuotę, kruopas reikėtų sunaudoti kuo greičiau!


Sorų kruopas reikia užpilti verdančiu vandeniu

Antras žingsnis: kaip išvirti sorų košę.


Dažnai siūloma:

  • kruopas užpilti vandeniu ir palikti nakčiai;

  • ryte gerai perplauti, užpilti šaltu vandeniu ir išvirti;

  • išvirus, uždengti puodą dangčiu ir palikti brinkti;


Tačiau neretai nutinka taip, kad ryte žmogaus norai pasikeičia: vakare norėjo košės, o ryte persigalvojo. Vis tiek verda, juk nemesi lauk, bet valgo tik iš reikalo, o maistu reikia mėgautis...Todėl aš kruopas ne visada mirkau per naktį. Be to, kai sorų kruopos ilgai mirkomos, verdant gali sutižti. O norisi birių...


Todėl aš turiu savo būdą, kai išvirti skanią sorų košę:


  • Sorų kruopas užpilu verdančiu vandeniu, uždengiu dangčiu ir palieku 10 min. Mirkant karštame vandenyje pašalinamas sorų kartumas.


  • Po 10 min. kruopas gerai perplaunu tekančiu vandeniu, užpilu šaltu vandeniu (1 dalis kruopų/2 dalys vandens) ir verdu, kol vanduo išgaruoja. Užvirus, įberiu šiek tiek druskytės.


  • Vanduo suverda labai greitai, todėl košę reikia prižiūrėti, pamaišyti. Kai vandens nebelieka, išjungiu kaitrą, uždengiu puodą dangčiu ir palieku 5 - 10 min.


Tačiau sorų košę galima virti ne tik vandenyje. Tinka ir karvės pienas, ir augalinis pienas. Augalinį pieną renkasi nevalgantys pieno produktų arba norintys mitybą praskaidrinti naujais skoniais.


Pieną reikia supilti, kai perplausite kruopas. Verdant nuolat maišyti, kad neprisviltų.


Trečias žingsnis: pats maloniausias - kaip suvalgyti sorų košę.


  • sorų košę tinka valgyti su daržovėmis, uogomis, alyvuogėmis ar riešutais.

  • jei valgote su daržovėmis, labiausiai tiks alyvuogių aliejus;

  • jei valgote su uogomis - šviežias sviestas;

  • nevalgantiems pieno produktų, košei pagardinti tiks riešutų sviestas;

  • jei valgote pieno produktus, labai skani košė su sūriu (mocarela, fermentiniu, kietuoju);

  • alyvuogės ir sūris suteikia košei pikantiškumo. Išbandykite!

Išvirtą sorų košę tinka valgyti su uogomis

Be to, sorų košę tinka valgyti ne tik pusryčiams. Soros su daržovėmis, kiaušiniu ar sūriu tinkamas pietų variantas, o gal naujas atradimas vegetarams.


Individualus mitybos planas: Registruotis dabar

Valgykite skaniai ir lieknėkite be streso!



bottom of page