top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png

Ką rinktis metant svorį: kardio treniruotes ar svarmenų kilnojimą?

Sportuojantys dažnai klaidingai mano, kad norint atsikratyti riebalų, reikia daryti daug kardio treniruočių, o svarmenų kilnojimas fitneso salėje yra skirtas tik tiems, kas nori padidinti raumenų masę. Pagalvokite apie riebalus, o ypač apie visceralinius.

 Kardio treniruotės ar svarmenų kilnojimas?

Riebalai - tai bankas, kuris saugo sukauptą energiją. Visceraliniai riebalai - tai ilgo saugojimo riebalai, kurių sunku atsikratyti. Norint sumažinti riebalų sankaupas organizme reikia sukurti energijos deficitą ir pastovią riebalų deginimo aplinką. Sužinok, kiek turi suvartoti kalorijų Kalorijų skaičiuoklė


1. Valgykite teisingai


Sumažinkite kalorijų perteklių ir rinkitės maistą, kuris padidina energijos apykaitą organizme. Juokingai skamba rekomendacijos, kad uogos, avokadai, juodasis šokoladas ar aštrus maistas gali padidinti riebalų deginimą.


Maistui suvirškinti ir susandėliuoti, mūsų kūnas naudoja energiją. Kuo daugiau organizmas sunaudos energijos maistui suvirškinti, tuo daugiau sudeginsite kalorijų. Tai – specifinė dinaminė maisto medžiagų veikla. Mišrus maistas - tai baltymai, riebalai, angliavandeniai, energijos apykaitą padidina 10-12 proc., baltymai - 20 proc., angliavandeniai - 8 proc., riebalai tik 4 proc.


Tik vienintelė maistinė medžiaga – baltymai, gali ženkliai padidinti energijos sąnaudas organizme. Jei baltymai jūsų mityboje sudarys nuo 12 proc. iki 25 proc., riebalų atsargas sumažinsite per pusmetį.


Sužinokite, kiek reikia suvartoti kalorijų, kad kristų svoris Kalorijų skaičiuoklė


2. Sportuokite


Jei, norėdami atsikratyti riebalų, o ypač visceralinių, darysite tik kardio treniruotes, jūs neteksite ne tik riebalų, bet ir raumenų. Raumenys negaudami jėgos pratimų ir esant kalorijų deficitui sumažės, sulėtės medžiagų apykaita ir sustos riebalų deginimas.  


Darydami tik kardio treniruotes ir reguliuodami maistą turėsite tik suglebusį ir nesportišką kūną. Sportuodami su svarmenimis, jūs išsaugosite raumenis ir prailginsite riebalų deginimo laiką iki 24 valandų po treniruotės. Riebalai degs net miegant! 


Po jėgos ugdymo krūvių baltymų sintezės greitis padidėja apie 5 kartus (didžiausias greitis yra pasiekiamas praėjus 10 - 14 val. po treniruotės) ir išlieka padidėjęs net 48 val. po krūvio pabaigos (Skurvydas, 2017).


Tyrimai rodo, kad po pratimų su svarmenimis, medžiagų apykaita ramybės būsenoje padidėja 10 proc. ir tęsiasi 24 valandas po treniruotės, o tuoj pat po krūvio riebalų deginimas padidėja 80 proc. 

Norėdami turėti rezultatą derinkite kardio treniruotes su jėgos treniruotėmis ir laikykitės teisingos mitybos.

Individualus mitybos planas. Suskaičiuotas. Įvairus. Subalansuotas.

1000 receptų. Receptai - tik 5 ingredientai.



bottom of page