Roberta Mišeikienė

1 min.

Varškės apkepas su moliūgu ir datulėmis

Atnaujinta: bal 22

Tobulo skonio sveikas varškės apkepas su moliūgu ir datulėmis be pridėtinio cukraus tinkantis metant svorį, o gaminimui nesugaišite daug laiko!

Ingredientai:

1. Varškė (0.5 proc. r.) 400 g (aš naudojau šlapesnę);
 
2. Moliūgas 400 g;
 
3. Datulės 140 g;
 
4. Kiaušiniai 3 vnt.;
 
5. Kuskusas 140 g;
 

Gaminimo eiga:

  • įjunkite orkaitę ir nustatykite 190 laipsnių temperatūrą;

  • kuskuso kruopas užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti 15 min.;

  • moliūgą sutarkuokite burokine tarka, o datules supjaustykite;

  • kiaušinius suplakite ir sumaišykite su varške, sudėkite moliūgą, datules, kuskuso kruopas ir gerai sumaišykite (galite įpilti arbatinį šaukštelį kepimo miltelių);

  • masę supilkite į kepimo formą (jei kepimo forma prideganti, patepkite sviestu arba aliejumi);

  • kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Skanaus!

Užsisakę mitybos planą, tiksliai žinosite, kokio dydžio turi būti Jūsų porcija. Užsisakyti individualų mitybos planą galite čia: