Roberta Mišeikienė

2 min.

Lietiniai blynai su varške

Atnaujinta: bal 19

Lietiniai blynai su varške - tai ploni blynai su varškės įdaru. Metant svorį - tai geras pasirinkimas, tik reikia sveikai pasigaminti ir nepersivalgyti.

Metantys svorį, dažniausiai jų nevalgo, manydami, kad tai nesveikas patiekalas. Tačiau, ar tai tiesa, ir iš tikrųjų ilgam laikui teks užmiršti savo mėgiamą patiekalą?

Jei mėgstate lietinius blynus su varške, tai ir valgykite! Tačiau, metant svorį, reikės pasigaminti sveikesnį patiekalą ir nepersivalgyti, tai reiškia - suvalgyti nei per daug, nei per mažai, o tiek kiek reikia.

Metant svorį, maistas turi būti skanus ir mėgiamas.

Reikės:

Lietinių tešlai: miltų, kiaušinio, vandens ir šiek tiek druskos.

Keptuvei sutepti: šviežio lašinuko arba aliejaus, tačiau turint gerą keptuvę, papildomi riebalai nereikalingi.

Įdarui: varškės, cukraus arba banano (cinamonas ir vanilė pagal poreikį).

Padažui: grietinės arba jogurto be cukraus.

Lietinių skonis priklauso ir nuo pačių lietinių, ir nuo įdaro, ir nuo padažiuko su kuriuo lietiniai patiekiami. Nors dėl skonio nesiginčijama, tačiau skaniausius ir ploniausius lietinius iškepsite iš kvietinių miltų. Žinoma, galite išbandyti avižų, speltų ir kt. miltus. Į lietinių tešlą nedėkite cukraus!

Įdarui naudokite liesą arba pusriebę varškę. Varškę reikėtų pertrinti per sietelį. Pertrinta varškė suteiks blynams lengvumo ir malonią tekstūrą, be to, valgant nesijaus varškės gumulėlių. Norint subalansuoti varškės skonį, į varškę dedamas cukrus. Tačiau vietoj cukraus galima įdėti bananą. Bananą nebūtina sutrinti. Puikiausiai tiks supjaustytas griežinėliais.

Lietinius geriausiai kepti nesvylančioje keptuvėje. Keptuvę gerai įkaitinkite ir sutepkite ją šviežiu lašinuku (senas lietinių kepimo būdas) ar aliejumi.

Lietiniai blynai su varške, dažniausiai, asocijuojasi su saldžiu skoniu.

Blogiausias variantas: saldūs lietiniai, saldus įdaras ir saldus padažas.

Ar žinote, kaip sumažinti cukraus kiekį lietiniuose? Ogi visiškai paprastai.

  • Į lietinių tešlą nereikia dėti cukraus.

  • Cukrumi saldinamas tik įdaras, t.y. varškė. Tačiau, norint gauti saldų skonį, nebūtinai naudoti cukrų. Puikiausiai tiks pvz., bananas ar džiovinti vaisiai (labiau tinka mirkyti vandenyje, nes bus minkštesni).

  • Kada galima lietinius patiekti su uogienės šaukšteliu? Jei lietinių tešlą ir įdarą pagaminote be pridėtinio cukraus, lietinius galite patiekti su šaukšteliu uogienės.

Saldinkite arba įdarą, arba padažą.

Metant svorį, lietinius blynus su varške geriausiai valgyti pusryčiams arba pietums. Vidutinė porcija - du lietiniai blynai. Metant svorį, nereikia bijoti maisto. Gaminkite sveikiau, mėgaukitės maistu ir nepersivalgykite. Skanaus!

Metant svorį, reikia žinoti savo porcijos dydį. Užsisakę mitybos planą, tiksliai žinosite, kokio dydžio turi būti Jūsų porcija, be to galite pasirinkti mitybos planą pagal valgymo tipą. Individualų mitybos planą užsisakyti čia: